Цветанов призна: България е оазис на организираната престъпност

Последна промяна на 01 ноември 2012 в 19:07 1727 6

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов, който четвърта година е министър на вътрешните работи, обяви, че България е „оазис на организираната престъпност”.

Това се случи на национална среща за борба с трафика на хора, организирана в Русе и то в отговор на молба да коментира случая с осъдените на смърт в Малайзия двама българи - Георги Бакалов и Иван Киров, заради трафик на наркотици.

„Всичко, което трябва, сме предприели. Това, което мога да направя като призив към тези млади момчета и момичета, които излизат извън страната и смятат, че могат да осъществят трафик или престъпна дейност, или да източват пари с фалшиви кредитни карти, е да знаят, че законодателството във всяка една от държавите, които посещават, е много по-строго, отколкото в България.

Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни”, обяви вътрешният министър.

Така той на практика обяви за виновни двамата българи в Малайзия на фона на усилията на външния министър Николай Младенов да спаси двамата българи от смърт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2012 в 20:58

А когато тръгнаха да печелят в Малайзия (лесни)пари не им ли дойде на акъла,че може да им излязат и кървави ? В такъв случай да се захванем цялата държава да изнасяме амфетамини ,кокаин,хероин и други прекурсори пък като някъде в чужбина ни заловят ,държавата ще дойде да ни освобождава.Сега дипломатите ще си направят хубави командировки а пък сгафилите ще чакат дали ще ги помилват и дали ще им изпълнят присъдите.......

02.11 2012 в 12:03

"Не се ли замислят тия..." Има ли смисъл да довършваш въпроса? :) Те се замислят само как да са на далавера от властта, без да се разчуе.

02.11 2012 в 08:57

АМИ ТИ БЕ ПЛЪХ МЪРЛЯВ,ЗА КАКВО СИ????САМО ПОЛУЧАВАШ ДАРОМ БЪЛГАРСКИТЕ ПАРИ.НИЩОЖНИК ПРОСТ.

02.11 2012 в 07:38

Просто ги информира да си вършат престъпленията в Бъкгария, а не зад граница, тъй като някой може да ги издаде на властите.

01.11 2012 в 23:24

Това молба към бандитите да са по-внимателни като пипат зад граница ли е?

01.11 2012 в 22:11

Не се ли замислят тия, че от както са те на власт, все повече хора се опитват да са "мулета". Или да се занимават с някаква дейност извън от закона, за да не гладуват семействата им?!?
Скапаняци!