Цветанов: Кирил Йорданов беше най-малкото зло на ГЕРБ

Последна промяна на 06 март 2013 в 08:46 1121 4

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка Сергей Антонов
Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка Сергей Антонов

Кирил Йорданов бе най-малкото зло, което можехме да предложим като кандидат на политическа партия ГЕРБ за кмет на Варна.

Това заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” на БТВ, цитиран от "Фокус".

Цветанов обясни, че към момента на номинациите е нямало "добре изграден кандидат", който да бъде представен от ГЕРБ. „Той беше най-малкото зло, което можеше да се представи към този момент”, коментира вицепремиерът в оставка и заяви, че „издигането на този кандидат е реално политическа грешка на ГЕРБ”.

Цветанов отказа да посочи кой точно е предложил кандидатурата на Кирил Йорданов, като обясни, че решенията са колективни и всеки един от партията може да предлага.

„Вие виждате каква е позицията на групата на ГЕРБ в Общинския съвет във Варна. Ние сме готови да отидем и на предсрочни избори за общински съвет, ако всички партии се откажат”, отбеляза Цветан Цветанов.

По думите му - общинската листа на Варна в лицето на ГЕРБ има готови проекти на стойност 150 млн. лева. „Иван Портних, който е председател на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет във Варна и областен координатор на партията, е една добра кандидатура за кмет, но когато се определят номинации се правят задълбочени анализи. „Не трябва да допуснем подобна грешка като тази през 2011 година”, обясни Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 09:33

И го превърнаха, де... въпреки, че хората гласуваха за Киро. На такива "политици", колкото по-малко вяра им хващаш - по-добре!

Всеки втори човек във Варна е по-добра кандидатура за кмет от Киро, Магарешки и Гуцанов!

06.03 2013 в 09:19

М даа,Най голямото зло казва кое е най малкото.А между тях колко злини има още...Аре бегом към политическото сметище бе боклук.

06.03 2013 в 09:18

страшни наглеци

06.03 2013 в 09:04

На кметските избори Борисов и Цветанов заявиха: Ако не гласувате за Кирил Йорданов ще превърнем Варна в село със затихващи функции ? ? ?