Светлинно шествие в София за "Часът на Земята"

Вероника Шербанова 31 март 2012 в 18:29 1666 0

София се включва в
София се включва в "Часът на Земята" със светлинно шоу. Снимка: БГНЕС

София ще отбележи „Часът на Земята“ със светлинно шествие. То ще започне в 20.30 часа на 31 март пред Народния театър, ще мине по бул „Витоша“ и ще завърши пред НДК в 21.30 ч.

В рамките на инициативата осветлението ще бъде изключено за час - символичният жест цели да напомни на хората да пазят околната среда и да пестят електроенергията. В инициативата се включват 73 български града, които ще изключат фасадно-архитектурното осветление на известни сгради и паметници за един час.

Много сгради в София също ще останат на тъмно в подкрепа на действията за опазване на околната среда. Сред тях са президентството и Министерството на околната среда и водите, НДК, храм-паметникът „Св. Александър Невски“, Народната библиотека и много други.

„Изключването на осветлението за един час е символичен жест, чиято цел е да ни вдъхнови за промяна. Докато гледаме как светлината угасват от континент на континент, нека помислим колко крехко и важно е природното ни наследство и да си обещаем, че ще го опазим в името на устойчиво бъдеще за всички нас“, заявиха в изявление от Генералния секретариат на ООН по повод инициативата.

Миналата година в инициативата се включиха над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят. Очаква се тази година те да са много повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!