Станишев: ГЕРБ са наглеци, които 4 години гърчиха България (снимки)

Последна промяна на 13 април 2013 в 19:27 3925 42

Старт на предизборната кампания на Коалиция за България. Снимка: БГНЕС
Старт на предизборната кампания на Коалиция за България. Снимка: БГНЕС

Четири години България се гърчи, гърчат се хората под един режим, който е арогантен, който е самодоволен, който опоска държавата като една орда, който наложи полицейщина и репресия, смаза дребния и среден бизнес, заличи 400 000 хиляди работни места, докара хората до мизерия.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в обръщението си към хилядите симпатизанти на левицата, които се събраха в Южния парк за официалния старт на предизборната кампания на Коалиция за България.

Наглеци

Символ на управлението на Борисов няма да са недостроените магистрали. Символ на това управление, за съжаление, са хората факли, хора, които посегнаха на живота си от отчаяние, от липса на всякаква надежда. Кога е било това в България, кажете ми? Никога! Днес тези наглеци искат втори мандат, каза Станишев.

Вчера в Пловдив ГЕРБ откриваха тяхната кампания. Бях потресен от цинизма, който за пореден път демонстрира Борисов и компания. Оказа се, скъпи приятели, че фискалният резерв е опоскан и изяден от българските пенсионери. Искам да чуя по-силно вашия гняв! Ще допуснем ли да продължат да се подиграват на цяла България? Може ли да променим ние това ние? - попита лидерът на социалистите.

Българите ще трябва да избират между правителство на ГЕРБ начело с Борисов и вътрешен министър Цветанов - зная, че не го искате - и едно програмно правителство, което ще работи с ума и таланта на цялата нация, ще има широка парламентарна подкрепа, няма да бъде тясно партийно, а ще работи за напредъка на България, за измъкването от тази криза - водено от Пламен Орешарски, съобщи Станишев.

Бъдещият премиер на България

Дали на някого се харесва или не - ние сме единствената сила, която може и ще свали от власт тази шайка, която 4 години плячкосва държавата. Ние предлагаме начело на бъдещата изпълнителна власт човек, който е безусловно компетентен и професионален в областта на икономиката и финансите и има държавническа визия - това е Пламен Орешарски, обяви председателят на БСП.

Приех предложението на Сергей Станишев да се включа по- активно в усилията за промяна. Рисковете са огромни, но целите си струват - да съхраним страната си и да я върнем на пътя на напредъка, да очертаем път след няколко години на безпътица, да заменим отчаянието с надежда, заяви Пламен Орешарски, който беше представен от социалистите като „бъдещият премиер на България“.

Клоуни на кокили

Преди да се качи на сцената Станишев обиколи шатрите на всичките 31 избирателни райони, за да вдъхне още кураж за предстоящата изборна битка на социалистите.

Публиката беше забавлявана от клоуни на кокили, младежи с акордеони, народни танци от ансамбъл Хасково, Мери бойс бенд, Уикеда и струнен квартет Маджестик.

Искам всеки наш водач, всеки в листите на БСП да разговаря лично през следващия месец поне с 3000 българи. Да ги погледне в очите, да им каже своите ангажименти, да чуе тяхната болка, да потърси решение на техните проблеми, призова още Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2013 в 18:33

Защо сме толкова слепи.Ами крадеца вика "Дръжте крадеца"!!! ГЕРБ били наглеци, гърчили България .... няма по-голяма демагогия от това. Моля ви, не вярвайте на тези доказали се престъпници - 45 години грабиха , после се пребоядисаха , после 16 години отново . Трудно е на целия свят. Ако този мандат беше на червените ,ние вече щяхме да сме загинали тотално.Бъдете реалисти.Ами да не би по времето на тройната коалиция нашите баби и дядовци да са пирували .Мизерията им беше верен спътник. Единствен Борисов имаше морал и си признаваше грешките и се опитваше да ги оправи.Той е надеждата за нас.

18.04 2013 в 11:48

Абсолютно съм съгласен! България се гърчи, заради наглото, аматьорско и неадекватно управление на ГЕРБ. Те доказаха, че са престъпници и милиционери

16.04 2013 в 08:24

"Четири години България се гърчи, гърчат се хората" - така казва другарят Станишев, социалистът, който когато е на власт води неолиберална свръхкапиталистическа политика дотолкова, че наложи закона за плоския данък ДОД. И така увеличи данъчното бреме на най-бедните и намали данъците на богатите. Особено на най-богатите.
Ако вместо постоянно да повтаря като мантра, че Бойко и ГЕРБ трябва да бъдат изборно разгромени, защото те са му единствения сериозен политически противник, седне да помисли или да прочете някоя по-сериозна книжка, той лесно би разбрал, че икономиката е тежко инерционна система и това, което се прави през тази година, често пъти дава резултат след една, две, пет или дори десет години. Тоест, че попарата, която правителството на ГЕРБ е било принудено да изсърба, до голяма степен или дори изцяло е надробена от Царя и от Тройката коалиция Станишев-Царя-Доган при тройната коалиция 8 : 5 : 3.
Така например цената на тока сега е била заложена проектно още при Иван Костов, а е била реално (окончателно; неотстранимо) заложени при Царя и при Станишев с подписаните тогава договори. А така е и с кризата - тя изцяло е подготвена от евросъюзните правителства от годините преди 2007 година, в това число и от правителството на тройната коалиция.
Не че това оневинява ГЕРБ за неговото почти толкова калпаво управление, колкото беше и управлението на тройната коалиция. Но да обвиняваш ГЕРБ за неща, за които БСП-НДСВ-ДПС е поне толкова виновна, колкото и ГЕРБ, е малко подличко, нали?

15.04 2013 в 17:02

Възможно ли е да са толкова нагли и да искат пак да управляват. Това вече е страшно – ГЕРБ надминаха и КГБ. ГЕРБ а опасни за всеки един нормален гражданин, опасни са за държавата. Никога повече милиционерите на власт.

15.04 2013 в 14:16

Добро дело направи Станишев – уби милиционера Цветанов! Съд за Цветанов. Как ще правите избори бе гербери, с милиционерски похвати? Отвратително – тези хора ни управляваха 4 години и пак искат!

15.04 2013 в 13:58

Станишев може да се гръмнеш. По-голям наглец от теб няма и хората те разбраха.

15.04 2013 в 11:54

Няма по-гнусен и нагъл тип от серГЕЙ !!!

15.04 2013 в 11:48

НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ТОЗИ ДА ГО ВИЖДАМ, ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИМ С НЕГО. ПЛАТЕНИТЕ МУ ПИСАЧИ МОЛЯ ДА СПРАТ ДА ПИШАТ ЕДНИ И СЪЩИ КОМЕНТАРИ НАВСЯКЪДЕ - ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА И НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК ЧОВЕК МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА НАГЪЛ, НА ТОЗИ СЕРГЕЙ ЗАТВОРЪТ ЩЕ МУ Е МАЛКО.....МНООООООГО МАЛКО.

14.04 2013 в 19:39

Не ми се слушат повече глупостите на Станишев

14.04 2013 в 19:32

Наглеци сте вие!