Легия "Раковски" обвини БСП в политическо интригантство

Юлиан Христов 11 април 2013 в 18:20 1872 0

Иван Милов, Българска офицерска легия
Иван Милов, Българска офицерска легия "Раковски". Снимка: БГНЕС

Българска офицерска легия "Раковски" обвини БСП в политическо интригантство.

В декларация на организацията, която стана популярна с организирането на протестите на военните, се отрича разпространената от БСП информация за това, че легията и партията са подписали споразумение за подкрепа на предстоящите избори.

Милов обвини партията в политическа манипулация, с която се търсят дивиденти с увеличаването на подкрепата на избирателите за предстоящите избори на 12 май. Според Милов разпространената информация цели да въвлече българското офицерство в политическо интригантство.

"Българска офицерска легия "Раковски" никога не е подписвала каквото и да е коалиционно или предизборно споразумение с БСП. БОЛ "Раковски" подписа споразумение за сътрудничество, обединяващо в себе си добродетели и идеи за защита на социалните и професионални права на българските военнослужещи - "Граждани в униформа", заяви Милов.

Възстановяване на социалния ангажимент на държавата към военните и отмяна на тавана за пенсиониране са два от конкретните ангажименти, които БСП пое към българските военни, обяви в сряда лидерът на партията Сергей Станишев. Според информацията, разпространена на сайта на социалистите, БСП е подписала споразумения за подкрепа на предстоящите избори с три от водещите организации в сектора на отбраната и сигурността - Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО) (чийто председател е о.р. полк. Иван Иванов, бивш директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси”, назначен на поста от Аню Ангелов, бел. ред.), Българската офицерска легия „Раковски" и Българския общонароден съюз „Бойна дружба". 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови