Станишев: 2/3 от българите гласуваха за промяна

Нели Чолашка 21 май 2013 в 11:10 2012 8

Сергей Станишев
Сергей Станишев

2/3 от българите гласуваха за промяна, обяви в речта на първото заседание на 42-то Народно събрание лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той поздрави всички депутати, че са избрани от народа да влязат в парламента.

"България наистина е затаила дъх, България очаква как ще започнем, с какъв дух, тон и съдържание на работата на Народното събрание ще дадем народните представители.

Гледат ни хора, изпълнени с недоверие заради мизерията, несигурността на днешния и утрешния ден, заради усещането на несправедливост. Изпитание на всички парламентарни групи е това напрегнато очакване”, каза Станишев.

Лидерът на БСП напомни, че е от депутатите ветерани и помни какво е било настроението при конституирането на предишните  Народни събрания.

"През 2005 имаше ведрост, а през 2009 г. имаше триумф на една политическа сила, която влезе с маршова стъпка като легион", обяви лидерът на социалистите.

По думите му ГЕРБ са създали два паралелни свята за 4 години -  виртуалния, в който всичко е наред и всички  хвалят ГЕРБ и реален, в който хората изнемогват. 

"Събудете се", призова той депутатите от ГЕРБ.

„Имахме извънредни избори и по начина, по който те бяха проведени. Беше разкрит заговор срещу демокрацията и конституционния ред в държавата. Този опит беше прекратен от прокуратурата.

"ГЕРБ е партия, която е математически победител, само че не се усеща този триумф, който би трябвало да изпитва един истински победител. Парадоксалното е, че победителят иска касиране. Тези, които организираха изброите по същество, искат касиране на изборите, защото не им излиза сметката”, каза още Станишев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови