Станишев: 2/3 от българите гласуваха за промяна

Последна промяна на 21 май 2013 в 11:10 1279 8

Сергей Станишев
Сергей Станишев

2/3 от българите гласуваха за промяна, обяви в речта на първото заседание на 42-то Народно събрание лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той поздрави всички депутати, че са избрани от народа да влязат в парламента.

"България наистина е затаила дъх, България очаква как ще започнем, с какъв дух, тон и съдържание на работата на Народното събрание ще дадем народните представители.

Гледат ни хора, изпълнени с недоверие заради мизерията, несигурността на днешния и утрешния ден, заради усещането на несправедливост. Изпитание на всички парламентарни групи е това напрегнато очакване”, каза Станишев.

Лидерът на БСП напомни, че е от депутатите ветерани и помни какво е било настроението при конституирането на предишните  Народни събрания.

"През 2005 имаше ведрост, а през 2009 г. имаше триумф на една политическа сила, която влезе с маршова стъпка като легион", обяви лидерът на социалистите.

По думите му ГЕРБ са създали два паралелни свята за 4 години -  виртуалния, в който всичко е наред и всички  хвалят ГЕРБ и реален, в който хората изнемогват. 

"Събудете се", призова той депутатите от ГЕРБ.

„Имахме извънредни избори и по начина, по който те бяха проведени. Беше разкрит заговор срещу демокрацията и конституционния ред в държавата. Този опит беше прекратен от прокуратурата.

"ГЕРБ е партия, която е математически победител, само че не се усеща този триумф, който би трябвало да изпитва един истински победител. Парадоксалното е, че победителят иска касиране. Тези, които организираха изброите по същество, искат касиране на изборите, защото не им излиза сметката”, каза още Станишев

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2013 в 15:52

Сриването на правителство от БСП е неизбежно, което ще доведе до измитането на комунистите от властта, и така най-накрая ще се отървем от тях...

21.05 2013 в 15:46

Или си много нагъл или си много заблуден! Комунистите, националните предатели, са в БСП! Скоро ще изпиташ невиждана мизерия на гърба си. В съчетание с разюздана престъпност. Защото на власт е партията на мутрите - БСП!

21.05 2013 в 15:13

Некой верно не знае да смята тука от журналята; май гласува само 50% от народа, и от тех едвам къде 25% за комунягите. Е, за който не знае, това прави едвам 1/8 а то е къде 20 пъти по-малко от 2/3

21.05 2013 в 15:13

Сега експертното правителство на БСП е последният ни шанс да изметем тази лъжлива и крадлива пасмина - комунистите, от България. А лицата, организирали този акт на държавна измяна да бъдат осъдени с цялата строгост на закона.

21.05 2013 в 15:02

Сега експертното правителство на БСП е последният ни шанс да се спасим от блатото на мизерията и милиционерщината, в което ГЕРБ ни тласнаха

21.05 2013 в 14:23

"България наистина е затаила дъх, България очаква как ще започнем, с какъв дух, тон и съдържание на работата на Народното събрание ще дадем народните представители."...

Българи я отвратена, стъписана и измамена. Победените съставят кабинет, избират председател и заместник на НС. Победените нагло узурпираха властта. Даже и Конституционният съд да касира изборите няма да признаете разпускането на това народно събрание. Няма начин да излезете вече в опозиция.
На господин Желев не знам какво трябва да му целувате (знам бе), защото не позволи да ви забранят крадливата партия.
Крадец на жени, власт, гласове, генератор на слухове, злобен малък сектант ще ми дава акъл, кое е добре за мене и България...
Ай сиктир.

21.05 2013 в 13:58

70 % от гласувалите са повече от две трети, все пак.

21.05 2013 в 12:06

А защо бе,СерГейчо,реши,че точно вашата крадлива БСП ООД ще направят очакваната промяна?