Среща с ръководствата на "Пирогов" и НЗОК

26 февруари 2013 в 07:48 1108 0

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Пирогов" ще се срещне с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и управителя на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков.

Основната тема ще е бюджетът на болницата след наложените в цялата страна лимити за извършени медицински дейности на здравните заведения.

Лекарите не искат повече пари, а настояват да получат гаранции, че ще им бъдат заплатени натрупаните суми по клиничните пътеки. От тази година Здравната каса работи по нова методика, според която средствата за болниците се дават според броя на лекуваните пациенти в тях.

По този повод в Пловдив днес ще се проведе разширено заседание на местната секция на Българския лекарски съюз. На него медици, сестри и лаборанти ще обсъждат дали ще излязат на протест заради ограничените средства.

Въпреки че здравните заведения трупат огромни задължения, досега те не са връщали тежкоболен пациент, заяви за По света и у нас лидерът на местната структура на Лекарския съюз д-р Георги Кръстев. Той обяви, че по-късно днес в Пловдив ще излязат с конкретни решения от извънредната среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови