„Сова Харис“: Над половината българи искат имунитета и на Борисов

Елица Мартинова 04 юни 2013 в 07:56 3080 19

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив

56% от българите смятат, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва да поиска имунитета и на експремиера Бойко Борисов, сочи проучване на агенция „Сова Харис“, поръчано от „Преса“.

Над половината от анкетираните са на мнение, че Прокуратурата трябва да повдигне обвинения срещу бившия министър-председател заради скандалите с Мишо Бирата и СРС-тата.

68% от участниците в допитването подкрепят решението на Цацаров да поиска имунитета на Цветан Цветанов. Само 12 % от запитаните са против.

Малко над половината анкетирани – 52%, одобряват действията на Прокуратурата по случая с намерените в Костинброд бюлетини.

52,5% не одобряват искането на ГЕРБ за касиране на вота.

По-малко от половината запитани – 46,5 % смятат, че по-добрият вариант след изборите е да се сформира програмно правителство, начело с Пламен Орешарски. Два пъти по-малко хора – 23%, са се обявили за нови парламентарни избори.

Въпреки различните резултати на изборите, в проучването на „Сова Харис“ показва, че с най-голямо доверие – 30%, се ползват БСП. Те са следвани от ГЕРБ, които получават 26% подкрепа, ДПС – с 14% и „Атака“ - 10,5%. На пето място се нарежда партията на Кунева. Макар че тя не успя да премине 4-процентовия праг, в проучването на „Сова Харис“ „Движение БГ“ получава 8,4% одобрение.

Според допитването БСП и ГЕРБ биха получили равен брой гласове – 21,6%, ако се проведат нови парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!