Соломон Паси: Решението за мораториума е нищожно и срамно

27 октомври 2013 в 14:39 1454 0

Соломон Паси, бивш външен министър.
Соломон Паси, бивш външен министър.

„Това решение има няколко аспекта и всички те нямат полезен ход. Този мораториум е все едно да гасиш огън с бензин или да накараш слънцето да започне да изгрява от запад. Това е решение е нулево и нищожно".

Това обяви външният министър в правителството "Саксколургготски" Соломон Паси по повод решението на парламента да удължи мораториума върху продажбата на земя на чужденци. 

„Опитахме се да се направим на тарикати, но в ЕС тарикатски номера не минават. Всички, които гласуваха за мораториума, дават козове в ръцете на душманите на България.

Това е решение е срамно за българския парламент“, коментира още бившият вътрешен министър и допълни, че с този акт депутатите са възложили на правитеството да накара слънцето да изгрява от запад.

Жозе Барозу е много опитен политик и разбирал южните политически емоции, обяви премиерът Пламен Орешарски от Брюксел днес в отговор на въпрос как е обяснил на председателя на Европейската комисия желанието на мнозинството от депутатите да се удължи мораториумът върху продажбата на земя до 2020 г.

По думите на Паси възмутитолно е, че „Атака“ управлява държавата вече 6 години.

„Атака“ беше в коалиция с ГЕРБ, сега е в коалиция с БСП и ДПС. Това е недопустимо. Призовавам депутатите да се събудят. Ако новите избори извадят „Атака“ от парламента, аз твърдо стоя зад предсрочни избори“, категоричен беше бившият министър. 

"Правителството на Бойко Борисов изцяло е виновно за невлизането ни в Шенген. Той ни отдалечи на светлинни години“, обяви Паси в отговор на въпрос дали кризата с бежанците ни отдалечава от влизането в шенгенското пространство.

Той смята, че на проблема с бежанците трябва да се погледне по-различно и по-скоро трябва да поканим сирийците, които са учили в България да дойдат да живеят тук заедно със семействата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови