Депутати от "Атака" обиждат жена за критики срещу мораториума

Нели Чолашка 25 октомври 2013 в 11:55 5360 20

Депутатите от
Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Брифинг на лидера на "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента прерасна в скандал между депутати от партията и Гергана Николова от "Синьо единство", която се представи като протестиращ гражданин.

Николова връчи брой на вестник "Протест" на Сидеров, който се разпространява на протестите срещу правителството. 

Сидеров попита дали ще пуснат и негов материал в този вестник, но негови депутати нападнаха жената и започнаха да я питат как е влязла в парламента. Журналистка от телевизията на "Атака" пък попита жената колко ú плащат, за да протестира. 

Гергана Николова обяви, че е учителка и че мораториумът върху продажбата на земи на чужденци, който депутатите приеха във вторник, е голяма глупост.

Това предизвика бурна гневна реакция от страна на депутатите на Сидеров, които започнаха да крещят срещу жената и да я обиждат. 

Миналия петък също се развихри скандал, в който е замесена "Атака" - депутати от партията се нахвърлиха върху Цвета Караянчева от ГЕРБ в пленарната зала, защото каза от трибуната, че "Атака" и ДПС са едно цяло.

Преди да избухне скандалът, Волен Сидеров обясни, че решението за удължаване мораториума върху продажбата на земи е гласувано вече и трябва да се изпълнява от правителството.

"Не мога да разбера защо, нещо което са го гласували във вторник, сега го обявяват за лудост или за не зная какво още.

Това е толкова несериозно (визира изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че ГЕРБ са били заблудени и затова са подкрепили предложението на "Атака" за мораториума) и би трябвало да има по-сериозно отношение към решенията на парламента и да не ги обявява за масова психоза", коментира Сидеров.

Той благодари на 89-те народни представители от ГЕРБ, които във вторник подкрепиха предложението на националистите.

По думите му те са изпълнили своя граждански и патриотичен дълг и това бил жест към България не към "Атака".

Сидеров не вижда как решението може да бъде отменено и напомни, че Конституционният съд не може да отмени решение, а може само да отменя закон.

Никой няма да ни изключи от Европейския съюз и дори няма да има и опит за наказание, категоричен е лидерът на националистите.

По думите България всъщност повече губи от членството си в ЕС, отколкото да печели.

По-късно от трибуната Сидеров призова българският еврокомисар Кристалина Георгиева да бъде отзована (явно не е наясно кой назначава еврокомисарите).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!