Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Смърдим и плащаме, ако не врътнем водомера

Нели Чолашка 01 август 2012 в 11:26 5331 7

Студен душ за половин София. Снимка: БГНЕС
Студен душ за половин София. Снимка: БГНЕС

Половин София от днес е без топла вода, което ще продължи от 15 дни до 2 месеца. 

При всяко пускане на крана с топлата вода обаче на абонатите ще бъде отчитан разход на топла вода, който после ще трябва да се плаща.

"Съветваме хората да затворят крана преди водомера на топлата вода, защото човек по инерция отваря кранчето и после тази вода се отчита като топла", коментираха от "Топлофикация" за OFFNews.bg.

Оттам обявиха днес, че засега графикът за спиране на топлата вода се спазва стриктно. Дали на места ще може да се пусне топлата вода по-рано и дали ще има удължаване на ремонтите все още не могат да кажат.

Най-дълго - 2 месеца, без топла вода ще са в кв. "Гео Милев". Почти два месеца - до 26 септември, ще си притоплят вода за къпане и в голяма част от кв. "Лозенец"

До 10 септември няма да имат топла вода в кв. „Подуене – център“ и в част от кв. „Гоце Делчев“ между бул. „България“, ул. „Славовица“, ул. „Георги измирлиев“.

Заради познатите ни от преди няколко години рехабилитации на ТЕЦ-овете без топла вода от 1 до 15 август ще са абонатите на ТЕЦ „София-Изтока“, което ще засегне кварталите „Дружба 1,2″, „Слатина“, БАН 7 км. Врана – БАН, „Цариградски“, „Полигона“, „Младост“, „Студентски град“, „Дървеница“, „Витоша“, „Изток“, „Дианабад“, „Яворов“ и др.

Официалното обяснение от "Топлофикация-София" е, че се налагат ремонти, за да няма аварии през зимата.

Седмица преди да бъдат обявени неотложните ремонти, от "Топлофикация" обявиха, че ще се наложи да бъде спряна топлата вода в целия град заради натрупани дългове към "Булгаргаз".

Общинското дружество и газовият доставчик обаче се разбраха отново за разсрочено плащане след намесата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews