Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сините подали сигнал срещу Боянова още през 2010 г.

Елица Мартинова 12 януари 2013 в 11:20 2599 1

Светлана Боянова Снимка: БГНЕС
Светлана Боянова Снимка: БГНЕС

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси е изпратила до прокуратурата сигнал срещу зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. Това съобщи пред БГНЕС председателят на комисията Бойко Великов.

Според преписката данните срещу зам.-министърката са постъпили в комисията още през 2010 г. Те са внесени в парламента от депутати на „Синята коалиция“.

Сигналът срещу Боянова е за два случая, първият от който е „наличие на конфликт на интереси по отношение на одобрени проекти и платени субсидии от ЕС на фирми, в които г-жа Боянова е работила, преди да стане зам.-министър“.

Във връзка с това подозрение сините депутати настояват да се изясни дали Боянова е била изпълнителен директор на българската асоциация на земеделските производители.

Второто съмнение на сините е свързано с конфликт на интереси, тъй като съпругът на Боянова – Иван Боянов, е шеф в правния отдел на Държавен фонд „Земеделие“.

„Всъщност, това е най-тежката санкция, която може да предприеме парламентарната комисия – след като обсъди сигнала и прецени данните в него, да предприеме съответните действия“, каза по случая Бойко Великов.

Както стана ясно по-рано тази седмица, премиерът Борисов от години е знаел за нарушения, извършени от зам.-министър Боянова, но не е взел мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!