Сините подали сигнал срещу Боянова още през 2010 г.

Последна промяна на 12 януари 2013 в 11:20 2021 1

Светлана Боянова Снимка: БГНЕС

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси е изпратила до прокуратурата сигнал срещу зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. Това съобщи пред БГНЕС председателят на комисията Бойко Великов.

Според преписката данните срещу зам.-министърката са постъпили в комисията още през 2010 г. Те са внесени в парламента от депутати на „Синята коалиция“.

Сигналът срещу Боянова е за два случая, първият от който е „наличие на конфликт на интереси по отношение на одобрени проекти и платени субсидии от ЕС на фирми, в които г-жа Боянова е работила, преди да стане зам.-министър“.

Във връзка с това подозрение сините депутати настояват да се изясни дали Боянова е била изпълнителен директор на българската асоциация на земеделските производители.

Второто съмнение на сините е свързано с конфликт на интереси, тъй като съпругът на Боянова – Иван Боянов, е шеф в правния отдел на Държавен фонд „Земеделие“.

„Всъщност, това е най-тежката санкция, която може да предприеме парламентарната комисия – след като обсъди сигнала и прецени данните в него, да предприеме съответните действия“, каза по случая Бойко Великов.

Както стана ясно по-рано тази седмица, премиерът Борисов от години е знаел за нарушения, извършени от зам.-министър Боянова, но не е взел мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2013 в 13:32

Ами ние, като знаем за "Мишо Бирата", за приятеля "телкаджия", за апартаментите на вътрешния минстър и т.н. и т. н. какво правим - точно, като него - нищо. Не вземаме мерки, а чакаме всичко с времето да се забрави.