Синът на Емил Кюлев строи стадион на Витоша

Последна промяна на 12 юли 2012 в 09:35 7451 1

Квартал
Синът на убития банкер Емил Кюлев - Александър Кюлев, строи от няколко месеца в кв. "Бояна" на границата с Национален парк Витоша и тормози денонощно хората, живеещи в района, оплакаха се в OFFNews.bg потърпевшите. На обекта се работи денонощно и тежката строителна техника разбива улици, които живеещите в квартала поддържат със собствени средства, а заради шума и прахоляка хората не могат да излизат в дворовете си и да спят. Те се притесняват и от факта, че на обекта липсва информационно табло, което да оказва какво точно се изгражда. Има и сеч на дърва. "Теренът е собственост на инвеститора и той има разрешение от дирекция "Архитектура и градоустройства" (ДАГ) да строи футболно игрище с комплекс към него", каза за OFFNews.bg  новият кмет на район "Витоша" Стойко Дуков. (Разрешението е дадено, преди да стане районен кмет.) Той признава, че тежката техника разбива улици в "Бояна" и шума тормози хората. Човек от "Бояна" се е обадил на Дуков една неделна сутрин в 7 ч., събуден от шума от строителната площадка. Районният кмет изпратил хора от Столичния инспекторат на проверка, но се оказало, че инвеститорът има разрешение от МВР да строи денонощно и техниката да минава през улиците "Асен Георгиев", "Розариум", "Радецки" и "Краище". "Няма откъде другаде да мине строителната техника. Инвеститорът е поел ангажимента да възстанови после за своя сметка разбитите улици и да изгради и една нова улица, която е отредена за улица, но сега там има дървета. Те ще бъдат изсечени само след разрешение от Столична община", обясни зам.-кметът на район "Витоша" Теодор Петков. Той е категоричен, че обектът на попада в Национален парк Витоша, който е защитена теритария и строителството там е забранено, но признава, че граничи с него. Кюлев-младши е поел анагажимент да изгради и канализация в района за своя сметка. Хората от квартал "Бояна" се притесняват, че много често под предлог, че се строи спортен комплекс, за което по-лесно се вади разрешително, изникват после огромни жилищни комплекси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2012 в 09:48

ЗА малоумни ли ни вземат? Не МВР е институцията, която по закон дава разрешение да се строи или да не се строи по което и да било време, камо ли ДЕНОНОЩНО!!!!???? С тях се съгласува само МАРШРУТЪТ за преминаване и временната регулация на движението.
Освен това има норми свързани със здравето на живеещите наоколо и околната среда. МОСВ, МЗ и други отговарят за спазването на тези норми.
ДАГ е издал разрешително, но имало ли е обществено обсъждане и ОВОС за строителството на такъв обект???? Или всичко е минало и заминало тихомълком?