Семейство от Разград си пусна парното с контрабандни цигари

Последна промяна на 19 май 2013 в 09:31 1084 4

Контрабандни цигари. Снимка: БГНЕС
Контрабандни цигари. Снимка: БГНЕС

Собственици на магазин в Разград, в който се продават нелегални цигари, са разиграли в петък вечерта полицаи и митничари, за да скрият контрабандната стока, съобщиха от Агенция "Митници".

Докато 55-годишният мъж е разигравал служителите на Митница Русе и полицаи от Разград, за да не ги допусне в къщата за проверка, 18-годишната дъщеря на собственичката мятала стековете с контрабандната стока в камината на локалното парно въпреки жега в петък.

Стопанката на магазина и къщата към него вече е осъждана за притежание и продажба на цигари без бандерол.

При проверката на митническите инспектори в магазина в приземния етаж на къщата продавачката в обекта пласирала цигари с надпис FOR DUTY FREE.

Жената обяснила, че е наемно лице и обикновено сутрин собственичката зареждала по два стека за продажба, а след като се продадат, доставя още.

Дознател от митница Русе разпоредил да се извърши претърсване в останалите помещения на къщата. Пътят на екипа препречил мъж, който се представил за съпруг на собственичката. Той отказал да допусне проверяващите, въпреки че те разполагали с нужните документи за обиск.

Преди да извикат ключар, за да отвори врата, митническите инспектори поискали мъжът да се легитимира. Той заявил, че е забравил паспорта си в друг град, където работел като шофьор.

Когато най-сетне митничарите успели да влязат в къщата, в коридорите се стелел гъст пушек и миризма на изгоряло.

От камината за локалното парно излизал дим, а в камерата имало следи от стекове с цигари.

Дъщерята на собственичката обяснила, че си запалила парното, за да си стопли вода.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2013 в 11:00

А защо не вземат да идат пред КАТ Пловдив? Там е направо безмитна зона! Пред КАТ! Пълно с милиционери!

19.05 2013 в 23:56

Нора,нали и ченгето има семейство?Взима някой лев и някой стек цигари и всички са доволни.

19.05 2013 в 11:46

Няма нужда да организират кой знае какви акции по магазини и магазинчета! Достатъчно еда отидат на женския пазар в София и ще чуят незабавно подвикване "Цигари!Цигари!" иззад всяка барака, при напълно безучастното присъствие на дежурният полицай!

19.05 2013 в 09:47

И защо трябва да симулират дейност като преследват най-дребните риби??? Кого заблуждават, нас ли??? О, извинете! ;)

Цигари без бандерол се продават във всички цигански квартали из страната. Не е трудно да се проследи и кой го разрешава "отгоре"... Боко, Цеко, Емо-фаса и един куп други депутати, от всевъзможни партии! То не случайно народа каза:"Всички партии - ВЪН!!!" В колонка по един и без паника, дружно, по другарски - към затвора! ;)