Семейство от Разград си пусна парното с контрабандни цигари

19 май 2013 в 09:31 1844 4

Контрабандни цигари. Снимка: БГНЕС
Контрабандни цигари. Снимка: БГНЕС

Собственици на магазин в Разград, в който се продават нелегални цигари, са разиграли в петък вечерта полицаи и митничари, за да скрият контрабандната стока, съобщиха от Агенция "Митници".

Докато 55-годишният мъж е разигравал служителите на Митница Русе и полицаи от Разград, за да не ги допусне в къщата за проверка, 18-годишната дъщеря на собственичката мятала стековете с контрабандната стока в камината на локалното парно въпреки жега в петък.

Стопанката на магазина и къщата към него вече е осъждана за притежание и продажба на цигари без бандерол.

При проверката на митническите инспектори в магазина в приземния етаж на къщата продавачката в обекта пласирала цигари с надпис FOR DUTY FREE.

Жената обяснила, че е наемно лице и обикновено сутрин собственичката зареждала по два стека за продажба, а след като се продадат, доставя още.

Дознател от митница Русе разпоредил да се извърши претърсване в останалите помещения на къщата. Пътят на екипа препречил мъж, който се представил за съпруг на собственичката. Той отказал да допусне проверяващите, въпреки че те разполагали с нужните документи за обиск.

Преди да извикат ключар, за да отвори врата, митническите инспектори поискали мъжът да се легитимира. Той заявил, че е забравил паспорта си в друг град, където работел като шофьор.

Когато най-сетне митничарите успели да влязат в къщата, в коридорите се стелел гъст пушек и миризма на изгоряло.

От камината за локалното парно излизал дим, а в камерата имало следи от стекове с цигари.

Дъщерята на собственичката обяснила, че си запалила парното, за да си стопли вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!