Хубавото Наде: Не аз напускам СДС, СДС ме напусна

Последна промяна на 26 ноември 2012 в 15:17 2360 6

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС
Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

Надежда Нейнски обяви от Брюксел, че напуска редиците на СДС.

Бившият външен министър в кабинета на Иван Костов и настоящ евродепутат обяви решението си в открито писмо до СДС и "всички медии".

В писмото се казва:

Днешното решение на Националния съвет беше тест за това кой в какво вярва в СДС. Оказа се, че вярваме в различни неща. През последните седмици и месеци чух всякакви нападки по мой адрес. Не счетох за нужно да им отговарям. Но се случи нещо, което ме убеди, че вие сте стигнали твърде далеч, че сте преминали всякакви граници, че нямате път назад. Чух ехото на ГЕРБ, че управлението на ОДС (1997 – 2001) е най-големият провал на българския преход. Тук вече не мога да замълча. Защото мълчанието е съучастие в лъжата и подмяната”, пише в писмото.

„Тук идва важният въпрос: къде по времето на прехода бяха лидерите на ГЕРБ? Ще Ви подскажа отговора, г-н Кабаиванов- те бяха от другата страна на барикадата.

Днес Вие искате да влезете във властта. Все Ви е едно как. Готови сте да платите всяка цена”, пише Надежда Нейнски.

„Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна.

Приемете, г-н Председател, това писмо като заявление за прекратяване на членството ми в СДС. Аз оставам евродепутат на Синята коалиция”, се казва още в писмото.

Днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Нейнски не е в списъка за изключване от партията. 

Ръководството на партията обаче изключи сините депутати Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров.

Мартин Димитров е бил изключен с пълното единодушие на всички гласували на заседанието.

За изключване бе предложен и дългогодишният член на ръководството на СДС Йордан Бакалов.  Гласуването обаче е оставило Бакалов в редиците на сините.

„Проблемът на СДС е неговият лидер Емил Кабаиванов. Той пое в двора на СДС конфликт, който идва от двора на ГЕРБ. В тази ситуация човек трябва да прояви разум, но Кабаиванов не го направи“, заяви по-рано днес Мартин Димитров. Ръководството явно работи за някой друг и ако е така, е обясним курсът да ни изключват, каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2012 в 20:50

А белким вече оставят тоя политически труп на спокойствие, че взе да вампирясва. Имаше си време и място, отдавна остана само параноя и карикатурни лични амбиции. Каквото и да беше СДС, отдавна е изчезнало.
Амин.

26.11 2012 в 19:55

страшно заглавие - като за 24 часа или труд

26.11 2012 в 19:09

Каква национална трагедия!!! "Хубавото" Наде напуска СДС !!! То не е ли разбрало, че СДС ги е напуснало още когато заедно с Костов и новите комунисти разсипаха и ограбиха България. Верно, не можаха всичко- оставиха нищичко и за Доган, Станишко и царчето. СДС бяха милионите на Орлов мост и които вдигаха двата пръста, които нейната шайка остави с пръст в уста. Скача, скача, Надето и имаше защо. Сега вече няма далавера повече и затова "ЧАО" нещастно СДС !

26.11 2012 в 19:09

Надежда беше един от символите и лицата на СДС. Още от едно време не ми беше симпатична, после си взе своя дял корупция, но това не променя факта, че е много по-седесар и много по-важна част от СДС, от Кабаиванов за който тия дни чухме сефте.

26.11 2012 в 18:02

Поздравления за г-жа Нейнски! Според мен същото трябва да направят и останалите депутати от СК, които са в парламента, в т.ч. Михаил Михайлов и Йордан Бакалов, оставането им в СДС на КабаБойков, означава съгласие с колаборационистката политика на световнонеизвестното мюре от Карлово!

26.11 2012 в 17:41

Поздравления за принципната позиция на Надето, но не тя, а Кабайганьо трябва да напусне СДС. Веднага!