Хубавото Наде: Не аз напускам СДС, СДС ме напусна

26 ноември 2012 в 15:17 4041 6

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС
Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

Надежда Нейнски обяви от Брюксел, че напуска редиците на СДС.

Бившият външен министър в кабинета на Иван Костов и настоящ евродепутат обяви решението си в открито писмо до СДС и "всички медии".

В писмото се казва:

Днешното решение на Националния съвет беше тест за това кой в какво вярва в СДС. Оказа се, че вярваме в различни неща. През последните седмици и месеци чух всякакви нападки по мой адрес. Не счетох за нужно да им отговарям. Но се случи нещо, което ме убеди, че вие сте стигнали твърде далеч, че сте преминали всякакви граници, че нямате път назад. Чух ехото на ГЕРБ, че управлението на ОДС (1997 – 2001) е най-големият провал на българския преход. Тук вече не мога да замълча. Защото мълчанието е съучастие в лъжата и подмяната”, пише в писмото.

„Тук идва важният въпрос: къде по времето на прехода бяха лидерите на ГЕРБ? Ще Ви подскажа отговора, г-н Кабаиванов- те бяха от другата страна на барикадата.

Днес Вие искате да влезете във властта. Все Ви е едно как. Готови сте да платите всяка цена”, пише Надежда Нейнски.

„Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна.

Приемете, г-н Председател, това писмо като заявление за прекратяване на членството ми в СДС. Аз оставам евродепутат на Синята коалиция”, се казва още в писмото.

Днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Нейнски не е в списъка за изключване от партията. 

Ръководството на партията обаче изключи сините депутати Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров.

Мартин Димитров е бил изключен с пълното единодушие на всички гласували на заседанието.

За изключване бе предложен и дългогодишният член на ръководството на СДС Йордан Бакалов.  Гласуването обаче е оставило Бакалов в редиците на сините.

„Проблемът на СДС е неговият лидер Емил Кабаиванов. Той пое в двора на СДС конфликт, който идва от двора на ГЕРБ. В тази ситуация човек трябва да прояви разум, но Кабаиванов не го направи“, заяви по-рано днес Мартин Димитров. Ръководството явно работи за някой друг и ако е така, е обясним курсът да ни изключват, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови