Състоянието на най-сериозно пострадалия край Езерово остава тежко

Вероника Шербанова 16 август 2013 в 12:04 1187 0

Експлозия на цистерна край Езерово, Снимка: Булфото
Експлозия на цистерна край Езерово, Снимка: Булфото

Състоянието на мъжа, който получи 90% изгаряния при експлозиите на цистерни с газ край варненското село Езерово, остава тежко.

Това заяви началникът на отделението по термична травма и пластична хирургия към Военноморска болница - Варна д-р Йоланда Заякова, цитирана от „Фокус“.

Пациентът е стабилизиран, но общото му състояние остава тежко. Извършват се необходимите хирургични обработки, уточни д-р Заякова.

Останалите осем пациенти, които са настанени в болницата, са в добро състояние, допълни тя.

При две експлозии на цистерни с газ до варненското село Езерово пострадаха 12 души. Най-вероятната причина за инцидента е небрежност , обяви директорът на Пожарната главен комисар Николай Николов.

Изтичането на газ е започнало, след като при преливане на газ пропан-бутан от жп цистерна в автоцистерна се е скъсал маркуч и това е довело до взрива, посочи Николов. Все още не е ясно защо се е стигнало до скъсването на маркуча и до взрива.

Обстановката в района на инцидента вече е спокойна, влаковете движат нормално. Правят се постоянни замервания на въздуха и няма никакви отклонения от нормата, посочи областният управител на Варна Иван Великов.

По думите му вече е направен оглед на щетите от експлозиите. 20 домакинства са със счупени прозорци, като щетите ще бъдат покрити от община Белослав, допълни областният управител на Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!