Съобщиха имената на пострадалите при пожара край Езерово

OFFNews 15 август 2013 в 18:22 1470 0

Експлозията край Езерово Снимка: Булфото
Експлозията край Езерово Снимка: Булфото

Областната дирекция на МВР във Варна съобщи имената на пострадалите при експлозиите на цистерни край Езерово.

Най-тежко е пострадал 60-годишният Минчо Колев. Той има 95% изгаряния и е на командно дишане с опасност за живота. Сред цивилните по-сериозно състоянието и на 45-годишният Пламен Стоянов, който има 25% изгаряния и животът му не е в опасност.

Пострадали са и 55-годишната Снежана Йорданова, 42-годишният Владимир Величков и 59-годишният Тодор Тодоров. Те са получили леки наранявания.

При гасенето на пожара след експлозията край Езерово са пострадали и 7 пожарникари. Най-тежко е пострадал 38-годишният пожарникар Красен Костов от пожарната в Девня. Той е получил 21% изгаряния трета степен.

49-годишният пожарникар Димитър Димитров от пожарната в Девня е получил 15% изгаряния трета степен. Пострадал е и 36-годишният главен пожарникар Георги Георгиев от Трета пожарна във Варна. Той е получил 11% изгаряния.

Между 3 и 6% изгаряния са получили главен пожарникар Трифон Трифонов - на 45 години от Трета пожарна във Варна, инспектор Никола Колев – на 31 години от Областаната дирекция на пожарната във Варна, 38-годишният пожарникар Венелин Стоянов от Трета пожарна във Варна и 41-годишният пожарникар Иван Недев от пожарната в Девня.

При двете експлозии на цитерни с газ до варненското село Езерово пострадаха 12 души. 11 от тях са преминали през Военномедицинска академия във Варна, като 9 души са били приети за лечение.

Варненски пожарникари дариха кръв по-рано днес за пострадалите, на които предстоят операции. От МВР увериха, че пожарникари от цялата страна имат готовност да дарят кръв, ако се налага.

Най-вероятната причина за инцидента е небрежност , обяви директорът на Пожарната главен комисар Николай Николов.

Изтичането на газ е започнало, след като при преливане на газ пропан-бутан от жп цистерна в автоцистерна се е скъсал маркуч и това е довело до взрива, посочи Николов. Все още не е ясно защо се е стигнало до скъсването на маркуча и до взрива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови