2 цистерни с пропан-бутан се взривиха край Варна, 11 пострадали (обновена и снимки)

14 август 2013 в 21:07 6580 5

Мястото на инцидента. Снимка: Булфото
Мястото на инцидента. Снимка: Булфото

11 души пострадаха, след като влакова композиция с цистерни с пропан-бутан се запали и взриви край варненското село Езерово.

Двама от ранените при взривовете край Езерово са в реанимация на Военноморска болница. С 90% изгаряния е един от пострадалите. Състоянието му е критично, той е интубиран и е на системи.

Към 22 ч. 10 души са хоспитализирани във Варна – петима от тях са пожарникари, двама работници, мъж и две жени, които работели на съседен обект, съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължават опитите на пожарните и спасителни екипи да погасят разгърналия се на около 50 декара площ огън в близост до гарата. 

На място са огнеборци от Шумен и Девня, както и специализирана техника от летище Варна.

Най-вероятно техническа неизправност е причината за възпламеняването на двете цистерни с газ пропан-бутан на гара Езерово в сряда следобед.

Пожарникарите чертаят план за справяне със ситуацията в района на село Езерово, съобщи пред агенция „Фокус” Желязко Петров, кмет на община Белослав.

Той заяви, че ситуацията все още е много сложна, тъй като в района на пожара се намират две други цистерни, едната от които с 20 тона газьол, а другата е с бензин.

13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

За пътниците от блокираните влакове се организира превоз с автобуси от ЖП гара Повеляново до Варна.

Няма опасност за намиращите се в района населени места, на този етап не се предвижда евакуация на жители им.

Пожарът вече е овладян след 7-часова борба на пожарникарите.  

Тази сутрин ще започне огледът на място. По думите на кмета на град Белослав Желязко Петров няма абсолютно никаква опасност от ново взривяване на някоя цистерна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!