Сакскобургготски: Спрете с престрелките и седнете на една маса

OFFNews 30 август 2013 в 12:03 2261 14

Симеон Сакскобургготски, Снимка: БГНЕС
Симеон Сакскобургготски, Снимка: БГНЕС

Всеки ще разбере, че щом като има такава нетърпимост и напрежение, и не се постига нещо, трябва да се потърси нещо по-градивно. Това каза пред журналисти Симеон Сакскобургготски в коментар на протестите в страната, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Липсата на диалог е нещо, което е много важно. Следва да се вслушаш в идеите на другия, да отстъпи всеки по малко в нещо. Така се постигат много повече неща, отколкото с реплики, контрареплики, демонстрации, контрадемонстрации, нагнетяване и изнервяне. Обществото навсякъде е пред какви ли не изпитания или предизвикателства. Не сме единствените, слава Богу. По този начин намирам, че винаги - или на една маса, или - на лични разговори. Но - да се водят медийни престрелки, не е най-градивното, защото само притеснява всички, изнервя, и в крайна сметка не се постига нищо”, заяви Сакскобургготски.

„Всеки един от нас да се опита да допринесе с нещо добро, една добра дума, да отстъпи някъде, да се вслуша какво говори другият. Може да си представите ефекта върху 7 милиона души, които са готови да имат това поведение, вместо всеки да гледа да види как да има последната дума и с кой да си наложи мнението”, добави още той.

„Надявам се да не се стигне до никаква криза, защото сме цивилизовани хора и европейци”, добави Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!