Роджър Уотърс готви послание за събитията в България

OFFNews 30 август 2013 в 07:52 7948 7

Роджър Уотърс
Роджър Уотърс

Музикалната легенда от "Пинк Флойд" Роджър Уотърс направи заявка, че ще отправи послание за политическата ситуация в България от сцената на шоуто си "Стената", което се очаква с голям интерес тази вечер на Националния стадион "Васил Левски".

В интервю за БНТ рок музикантът загатна, че подготвя послание на български език, но не разкри подробности.

"Това ще го разберем утре вечерта... Но когато има нещо специфично на дадено място, аз обикновено го включвам в шоуто. Очевидно не говоря вашия език, така че трябва да използвам фонетика за изписването на моето послание, защото българският ми е ужасен. Но въпреки това си струва да опитам", отговори Уотърс на въпроса какво ще е посланието му към българската публика.

Уотърс благодари на феновете, които ще присъстват на концерта и им пожела да изживеят спектакъла и да се забавляват. Самият той определи замисъла на шоуто така: 

Когато започнахме да правим планове за това ново шоу през 2009-а, решихме, че то не трябва да бъде за един 32-годишен мъж, който пише колко е нещастен, защото аз вече не съм този човек, но трябва да има политическо и обществено послание за това какво се случва днес по света. Повече за стените, които съществуват днес, които ни разделят от човещината, създадени от политическите граници, но и от идеологически, религиозни и икономически различия. 

В началото на август рок спектакълът "Стената" предизвика фурор в Истанбул, защото премина под знака на протестите на площад “Таксим”.

След като от сцената отшумяха последните акорди от култовата песен на Pink Floyd “Another Brick In The Wall”, в изпълнението на която участие взимат турски деца, върху декора се появяват лицата и имената на загинали по време на сблъсъците между полицията и демонстранти на “Таксим”. 

“Здравейте, добре дошли, радвам се да бъда тук”, обръща се към феновете Уотърс на турски език, след което екзалтираната публика започва да скандира: “Всяко място на Таксим е съпротива!”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!