Разследването за смъртта на Пламен утешило Кирил Йорданов

Елица Мартинова 28 октомври 2013 в 09:11 2378 3

Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

От експертизата става ясно, че Пламен го е заявил - „Не съм искал да се паля, искам да протестирам“. Това внася спокойствие в моята душа“.

Това заяви пред БНТ бившият кмет на Варна Кирил Йорданов по повод приключилото миналата седмица разследване около смъртта на Пламен Горанов, който се самозапали пред Общината през февруари.

Бившият градоначалник цитира разследването, което заключи, че при смъртта на 36-годишния Пламен не е имало престъпление.

Бившият кмет коментира, че също като близките на Пламен желае да види записите от охранителните камери на Общината.

Йорданов изрази съжаление за живота на 36-годишния мъж.

„До ден-днешен си мисля, че един човешки разговор щеше да разреши този въпрос и нямаше да се стигне до този трагичен край. Ние направихме справка, той не е подавал документ към Общината, не е регистрирал иск“, каза Йорданов.

Над половин година след оставката си бившият градоначалник бе категоричен, че срещу него се е водила негативна кампания, която той приписва на „неуспелите кандидати за кметското място“ Борислав Гуцанов и Веселин Марешки.

Йорданов бе категоричен, че при работата си като градоначалник не е допускал вмешателство на политически и икономически интереси.

„Моята гершка бе, че се кандидатирах за четвърти мандат. Това, което те ми приписаха, беше в областта на злодей с неограничена власт“, оплака се Кирил Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!