Охраната на Общината подтикнала Пламен да се запали, смятат приятелите му

Елица Мартинова 01 октомври 2013 в 08:40 9435 18

Пламен Горанов
Пламен Горанов

Охраната на Община-Варна, където Пламен Горанов протестираше, преди да се самозапали, е допринесла за смъртта му, а Прокуратурата крие записите от случилото се.

Това заяви пред „Нова телевизия“ журналистът Димитър Събев, който е сред близките приятели на Пламен Горанов, учредили фондация на негово име.

Според Събев охранителите на Общината са действали неадекватно.

„Вероятно единият от тях се е опитал да го хване, докато другият дойде, за да го закопчее, и Пламен, който беше доста здрав, е успял да се отскубне, и е запалил запалката, за да покаже, че намеренията му са сериозни“, смята журналистът.

Според него няма логика в заключението на разследването, според което 36-годишният мъж е сложил сам край на живота си. По думите на Събев обаче едноименната фондация разполага с „анонимни снимки“, на които се вижда, че при инцидента гори Пламен, но гори и друг предмет. Журналистът е сигурен, че преди да се запали, Пламен е имал досег с охраната.

„Той държеше плакат, с който искаше оставката на Кирил Йорданов до края на деня. Няма логика да се запали сутринта, при положение, че на плаката обявява, че ще се самозапали след девет часа“, категоричен е Димитър Събев.

От Фондация „Пламен Горанов“ са убедени, че Прокуратурата укрива данните около смъртта на 36-годишния варненец. Приятелите му са решени да изискат записите от охранителните камери на Община – Варна, които полицията отказва да покаже публично.

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Близо 70 хиляди души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!