Quantcast

Охраната на Общината подтикнала Пламен да се запали, смятат приятелите му

Последна промяна на 01 октомври 2013 в 08:40 8738 18

Пламен Горанов
Пламен Горанов

Охраната на Община-Варна, където Пламен Горанов протестираше, преди да се самозапали, е допринесла за смъртта му, а Прокуратурата крие записите от случилото се.

Това заяви пред „Нова телевизия“ журналистът Димитър Събев, който е сред близките приятели на Пламен Горанов, учредили фондация на негово име.

Според Събев охранителите на Общината са действали неадекватно.

„Вероятно единият от тях се е опитал да го хване, докато другият дойде, за да го закопчее, и Пламен, който беше доста здрав, е успял да се отскубне, и е запалил запалката, за да покаже, че намеренията му са сериозни“, смята журналистът.

Според него няма логика в заключението на разследването, според което 36-годишният мъж е сложил сам край на живота си. По думите на Събев обаче едноименната фондация разполага с „анонимни снимки“, на които се вижда, че при инцидента гори Пламен, но гори и друг предмет. Журналистът е сигурен, че преди да се запали, Пламен е имал досег с охраната.

„Той държеше плакат, с който искаше оставката на Кирил Йорданов до края на деня. Няма логика да се запали сутринта, при положение, че на плаката обявява, че ще се самозапали след девет часа“, категоричен е Димитър Събев.

От Фондация „Пламен Горанов“ са убедени, че Прокуратурата укрива данните около смъртта на 36-годишния варненец. Приятелите му са решени да изискат записите от охранителните камери на Община – Варна, които полицията отказва да покаже публично.

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Близо 70 хиляди души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2013 в 21:59

Ще ти удължа ломотенето!:)
Направил съм много за България, но след като си тръгнах, дойдоха другите след мен и не остана следа от направеното - просто следващите се наместиха удобно на добре разоран терен и взеха да паразитират, докато не изпомпят и изсмучат всичко до края му!!!:)
Няма нужда да ти давам автобиографията си, тя е нещото което ме кара да се гордея със себе си, че съм живял в България, вече е за лично самодоволство и чуждоземни работодатели или само приятели - дерзай!!!:) :) :)
Когато направиш, толкова колкото Аз съм направил, тогава се надхващай с мен, а до тогава, работи над себе си и за България, иначе си без покритие, Мамин!!!:) :) :)
...а Аз ще си живея живота в Германия и няма да се занимавам повече с България!!!:)

01.10 2013 в 21:48

Може би си прав - чакаме видеозаписите!:)

01.10 2013 в 17:35

Тези догадки нямаше да витаят, ако прокуратурата работеше и ако не криеше записа. Достатъчно време мина. А това, че хората тука според тебе "виждат" - какво могат да "видят", като всъщност са оставени да гадаят?

01.10 2013 в 16:52

Мерлин, не се прави, полага усилия да живее по-добре, просто е. А други няма да дойдат на неговото място, бъди сигурна! 41% от новородените през 2011г в България са циганчета, в т.ч. и 0,06% от смесени бракове на цигани с друг етнос. Та ако не спрат детските и помощите за отглеждане тия няма да спрат да бълват. Това идва отдолу, ТОВА ЩЕ ГО ЗАМЕСТИ.

01.10 2013 в 15:59

Ето текстът на писмото, изпратен от фондацията до прокуратурата: http://bit.ly/16E7l98
Ако смятате, че исканията са справедливи, подпишете петицията
http://www.peticiq.com/plamen_goranov

01.10 2013 в 15:57

Всъщност охраната се е опитала да му попречи да се запали, смята самият приятел на Пламен - журналистът Димитър Събев - "Личната ми хипотеза е, че някой от охраната се е опитал да го обезвреди, докато другият примерно дойде да го му сложи белезници. Пламен се е измъкнал и е щракнал запалката" (това е цитат директно от Нова, тук просто същото е преразказано). Тоест, човекът, който все пак е познавал пламен добре, смята, че охранителите са опитали да го спрат да се запали, опитали са да го спасят, но Пламен все пак е успял сам да си драсне запалката. Не знам в какви филми и фантастики си влязъл ти, а и тук заглавието е доста манипулативно, но на практика Събев казва единствено, че охранителите са опитали да задържат Пламен, да го спрат да не направи някоя глупост. Така че истинските подбудители, тласнали Пламен към самоубийство, а и техните мотиви трябва да се търсят другаде. Помислете си кои са хората, които спечелиха на гърба на Пламен; така наречените му "приятели и сподвижници", които бързо-бързо се покриха след смъртта му...Но може би това го виждат хората, които живеят тук, а не като теб в Германия, откъдето няма как да си изградиш достатъчно обективна преценка за реално случващото се у нас.

01.10 2013 в 14:44

Общината я пази общинска полиция, не е нужно да си гений за да се сетиш. Вероятно са се опитали да го спрат като са го видели с тубата и запалката, пробвали са се да му я вземат, да не стане беля или нещо от сорта и момчето е направило простотията. Прокоратурата ще каже, но дано и да покажат записите. Иначе жалко за момчето, мир на праха му.

01.10 2013 в 14:39

"...Добре, че си имам собствена България, където съм с моето семейство в Германия, че иначе щях да трепя наред, червени шамандури и гавази в България..."

На хъш ли се правиш? Заминал си, на твоето място ще дойдат други. След време няма да има къде да се върнеш, за да говориш родния си език. Щял бил да трепе. Как ли пък не. Точно тия, които първи са хванали самолета и са се изнизали от трудностите, за да не се налага да се борят с тях.

01.10 2013 в 14:01

Явно ТИМ са портиерите на всички кметове в община"Варна" и те решават кой може да протестира срещу кметството им и кой не?!:)
Явно са решили, че Пламен заслужава побой, след като не е получил разрешение от тях да се пали в общината, нищо че вече е и горял, явно и камерите на общината работят за ТИМ, а още по-явно е и за полицията на общината, че е слуга на ТИМ!:)
Явно е, че в тази държава, няма бъдеще, след като 70 000души, не могат нищо да направят в нея, дори и да се обединят около болката си - това е характерно състояние за всички блеещи стадни овце!!!
Съжалявам, но изпитвам единствено жал за Пламен и наивността му, но не и за всички блеещи във форума, днес - добре, че се махнах от тази презряна от мен безхарактерна измекярска общност, нарекла се българска и самоопределяща се, като сплотена, просветена и градивна!!!
Добре, че си имам собствена България, където съм с моето семейство в Германия, че иначе щях да трепя наред, червени шамандури и гавази в България, които щяха да обезсмислят бъдещето ми на разумен човек, там при 'Фас!!!:) :) :)
М'ука ВУЛГАРСКА!!!:) :) :)

01.10 2013 в 13:07

Никой с никого не се гаври. Нека прокуратурата покаже записите от камерите. Ако всичко е нормално - няма защо да се опитват да ги потулят. Защо веднага се скача "жълти изданийца, клевети" и пр. подобни клишета. Страшно ми заприличва на "провокатор", ако някой не е на вашето мнение. Следва въпроса: А ти беше ли на протеста и т.н. глупости в стил "чалга поколение".