Прокуратурата прекрати разследването за смъртта на Пламен Горанов

Елица Мартинова 21 октомври 2013 в 13:09 3477 4

Пламен Горанов, който се самозапали пред варненската община.
Пламен Горанов, който се самозапали пред варненската община.

Разследването около смъртта на Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари пред Община Варна, е приключило, съобщава за вестник „Сега“ говорителят на Варненската Районна Прокуратура Десислава Йотова.

Разследването не е открило престъпление и делото по трагичната смърт на 36-годишния Пламен е прекратено.

Преди дни приятели на Пламен Горанов, основали след смъртта му фондация на негово име, заявиха, че според тях охраната на общината е подтикнала мъжа да се самозапали.

„Вероятно единият от тях се е опитал да го хване, докато другият дойде, за да го закопчее, и Пламен, който беше доста здрав, е успял да се отскубне, и е запалил запалката, за да покаже, че намеренията му са сериозни“, каза на 1 октомври пред „Нова телевизия“ Димитър Събев.

Според него Прокуратурата умишлено укрива записите от случилото се. Събев дори изтъкна, че фондация „Пламен Горанов“ разполага с анонимни снимки, които доказват теорията им.

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Смъртта на Пламен предизвика масови протести, в които се включиха близо 70 хиляди души, а впоследствие Йорданов подаде оставка.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!