Протестиращият от ТЕЦ-а: Искам да бъда санкциониран

14 юли 2013 в 20:11 3339 14

Игор Шабов, участник в
Игор Шабов, участник в "Гласът на България". Снимка: Facebook

Осъзнавам какво съм направил и че съм престъпил закона. Искам да бъда санкциониран по всички закони на Република България и ще направя всичко възможно да излезе цялата истина.

Това каза пред журналисти Игор Шабов, който направи необичаен протест срещу правителството, като се изкачи на комин на ТЕЦ „Земляне” в София.

Няколко часа отне операцията по свалянето му. Игор се качил през нощта на комина, където е посрещнал изгрева. Той слезе от комина с уговорката, че иска да говори пред медиите.

„Нямам нищо да крия - ще направя всичко възможно полицията да разбере какво се е случило. Ще направя всичко възможно в бъдеще да имаме малко по-сериозна охрана на такива опасни места”, каза Шабов.

Той посочи, че не одобрява формата на протест на Пламен Горанов, който се самозапали пред сградата на Община Варна през февруари. „Пламен ми беше приятел, пили сме много бира в студентските си години, когато той беше студент. Имахме обща постановка”, каза Шабов.

Той обясни, че антипатиите му към премиера Пламен Орешарски датират още от времето на учителските протести, след като финансистът изрече репликата: "Да разтуриме седянката". "Той ме обиди най-много с това, когато се отнесе по този начин към учителите. Тогава за мен „господин” пред Орешарски отпадна. Аз не разбрах дали се извини, но за мен това е най-важното министерство за България (Министерство на образованието), другите не работят. Смятам, че би трябвало най-добре да се развива Министерството на науката”, каза Шабов в отговор на въпрос за отношението си към премиера Пламен Орешарски", коментира Шабов, който е участник от музикалното шоу "Гласът на България".

Игор Шабов призова никой да не следва примера му, защото това е опасно. Той беше задържан и отведен от полицията.

Кирил Маричков, който също беше при ТЕЦ-а, каза, че Игор Шабов му се е обадил, защото са били близки в шоуто, тъй като той е бил негов ментор. Когато му се е обадил, Шабов е казал, че наблюдава изгрева от комина на ТЕЦ „Земляне”, който е висок 150 метра. Маричков му е казал да слезе от там и че ще протестират заедно, но като ходят на протестите, където го е засичал няколко пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!