Нова форма на протест: Мъж се покатери на комина на ТЕЦ "Земляне"

OFFNews 14 юли 2013 в 14:12 5772 17

Игор Шабов, участник в
Игор Шабов, участник в "Гласът на България". Снимка: Facebook

Нова форма на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски - млад мъж се покатери на комин на ТЕЦ "Земляне" в знак на несъгласие с кабинета и водената от него политика.

Сигналът е подаден в МВР минути преди 13.00 часа. Установено е, че протестиращият е Игор Шабов - един от участниците в музикалното шоу "Гласът на България". След подаването на сигнала, на място веднага са пристигнали полицейски патрули, като се правят опити за разговор с мъжа.

До момента той не е заплашил, че ще скочи, ако не бъдат изпълнени исканията му. Вероятно ще бъдат извикани психолози, които да убедят мъжа да слезе от комина.

Шабов е заявил, че няма да слезе от комина, докато Пламен Орешарски и министрите му не подадат оставка. 

За да помогне на полицията на мястото дойде музикантът Кирил Маричков, който беше ментор на Игор в популярния тв формат. Той каза пред журналисти, че два пъти е говорил с Игор по телефона, но мъжът категорично е отказал да слезе от 145-метровия комин. Марчиков обясни пред журналисти, че не подкрепя подобни радикални протестни действия, както и гладни стачки или самозапалванията. "Дано да го смъкнем отгоре", каза музикантът, преди да придружи експертите от Института по психология на МВР зад огражденията на ТЕЦ-а.

Полицията започна проверка за това, как е станал възможен пробивът на охраната на ТЕЦ-а, който се охранява от охранителна фирма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!