Прокуратурата проверява подслушвани ли са политици

Юлиан Христов 28 март 2013 в 17:04 2443 1

Сергей Станишев след срещата си със Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев след срещата си със Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще провери сигналите, които лидерът на БСП Сергей Станишев предостави на главния прокурор Сотир Цацаров за нерегламентирано подслушване на политици, обществени фигури, журналисти и протестиращи. 

Станишев се срещна днес с обвинител №1, като му предаде папка със сигнала, който описва в конкретика схемата на подслушване, имената на подслушваните лица и отговорните за това служители на МВР. Пред журналисти лидерът на БСП заяви, че е шокиран от цялостната система на подслушване, което се е извършвало без санкцията на съдия, така както изисква законът.

Според Станишев сигналът до него е пратен от служител на МВР. Именно за да се провери достоверността му, е сезирана прокуратурата, която може да се произнесе по истинността на изнесените факти. Лидерът на червените каза още, че преди да сезира прокуратурата е пратил запитвания до новия вътрешен министър Петя Първанова за това разполага ли МВР с оборудван автомобил с техника за подслушване, а така също и разполага ли ведомството с подвижна техника за подслушване. 

Станишев смята, че сигналът, който е пратен до него, пряко кореспондира със събития от последната седмица и скандала с т.нар. "частно ГДБОП" и сигналът, който партията на Меглена Кунева внесе в прокуратурата по този случай. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!