Премиерът: Демонстрантите си носят камъни за протестите

Елица Мартинова 25 юли 2013 в 16:39 2696 14

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Протестът във вторник вечер е бил замислен и демонстрантите специално са си донесли камъни, предположи в кулоарите на парламента премиерът Пламен Орешарски.

„Аз видях всякакви кадри, видях кадри, на които хора хвърлят едри камъни, които няма как да са били в центъра на София, което сигурно говори за предварителна подготовка", коментира министър-председателят.

Той окачестви като „грешка“ поведението на частта от протестиращите, които „ескалираха напрежението и не се държаха по демократичен начин“.

След вчерашния извънреден пленум на БСП Янаки Стоилов обяви, че до края на седмицата столетницата ще обсъди нов план на правителството, който ще включва приоритети до края на следващата пролет. Думите на Стоилов прозвучаха като намек за подготовка за избори през май, но в кулоарите на парламента Орешарски призова да не се търсят „скрити сигнали“ в новия план.

Министър-председателят изтъкна, че левицата, в качеството си на мандатоносител, може да реши кога ще приключи управлението на кабинета.

"Това, което аз съм поел като ангажимент, е на базата на програмата на правителството, да правя периодични планове за действие, които да отчитам и се стремя да правя точно това. Аз не съм политически човек и няма да участвам в избори и не ми задавайте на мен въпроси за избори", отсече Пламен Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews