Пожарите са напълно локализирани

10 юли 2012 в 09:09 1172 0

Слънцето през димната завеса от пожара. Снимка: Сергей Антонов
Слънцето през димната завеса от пожара. Снимка: Сергей Антонов

Пожарите в страната са локализирани напълно. Навсякъде вече има само тлеещи огнища, съобщи пред БНТ главен инспектор Тодор Бързилов от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожарът край Ихтиман, при който имаше две огнища – едното - 200, а другото – 50 дка, е напълно ликвидиран. Отвсякъде е заграден с просеки. В момента има дежурство от служители на горското стопанство. Спасени бяха над 700 дка смесена гора.

В района на Бистрица продължава дежурството на екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на горското стопанство. На място са автомобили от Своге, Ботевград, Елин Пелин, Самоков, които постоянно обливат по периметъра пожара. Екипи дежурят по периметъра на пожара. На този етап пожарът е напълно под контрол, но ще продължи да бъде охраняван още няколко дни, за да не се допусне развитието му отново.

Пожарът във Витоша е напълно под контрол. Снощи в района на село Голям Дървент край Елхово огънят е локализиран напълно снощи. Той засегна площ около 900 дка, от които 800 – смесени гори, суха тревна растителност и храсти. 120 дка – иглолистни гори.

Създадена е организация на местата на всичките пожари да не липсват противопожарна техника и сили, за да може да се реагира при необходимост, каза още главен инспектор Тодор Бързилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови