Пожари в Стара Загора, Хасково и Варна

Последна промяна на 21 август 2013 в 07:58 1801 1

Пожар. Снимка: БГНЕС, архив
Пожар. Снимка: БГНЕС, архив

Пожари избухнаха в областите Стара Загора, Хасково и Варна.

Пожарът в покрайнините на Стара Загора, избухнал вчера, се разпростря на над 150 дка площ. Горят 50 дка борова гора, сухи треви, храсти, съобщи БГНЕС. Пожарът е в района над кварталите "Лозенец", "Три чучура-север". Посоката на вятъра не е към града. Днес сутринта бе съобщено, че пожарът вече е овладян. Докато гасенето продължаваше, пламна и втори пожар в Стара Загора - гори сметище в местността "Мандра баир".

Пожари избухнаха и в областите Варна и Хасково.

Пожарът в област Хасково бе край Харманли, в борова гора в с. Рогозиново. За него бе съобщено към 15 ч. вчера. В гасенето участваха екипи с 6 специализирани автомобила. Пожарът обхвана около 200 дка иглолистна гора. Тази сутрин бе съобщено, че той е погасен.

В област Варна горя смесена гора (бор, акация и широколистна) между селата Слънчево и Банова. Към 18 часа вчера пожарът бе локализиран на площ около 370 декара, от които 270 дка смесена и 100 дка изоставени лоза. В гасенето участват 14 пожарникари с 5 автомобила за пожарогасене, 50 души от горските стопанства във Варна и гр.Суворово; целият личен състав на Трета Районна противопожарна служба – Варна, на чийто район е възникнал огънят. На мястото на произшествието остават да дежурят огнеборци с 2 автомобила за пожарогасене.

Тази сутрин пожарът край Варна бе овладян, към 8 ч. - потушен.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2013 в 13:30

В момента си набавят материал за крадене. Септември обличат кражбата в закон.

БСП предлага частни лица да могат сами да секат дърва за огрев, което ще им позволи да ги купуват на два пъти по-ниска цена. Това е заложено в промени в Закона за горите, които ще бъдат разгледани в парламента още през септември.
Корнелия Нинова, няма опасност кметовете, които имат фирми за сеч, да наемат частни лица и да ползват квотите им - но няма отговор как ще се контролира.
А за областните управители - те могат ли или не могат.