Политическо бесило вдигнаха палаткуващите във Варна

14 април 2013 в 11:49 2109 1

Палатковият лагер пред община Варна.
Палатковият лагер пред община Варна.

Бесилка и палач са приготвили протестиращите от палатковия лагер пред общината във Варна за общинските съветници и за политици от всякакви цветове. Младеж, облечен като палач със секира в ръка и дръвник до него, и импровизирана бесилка издигна група от протестиращи на стълбите пред парадния вход на сградата. Те за пореден път призоваха местния парламент да подаде оставка.

Снимки на популярни политически лица бяха натрупани върху дръвника.

Днес близо 100 души се събраха до грамадата в памет на Пламен Горанов. Купът междувременно продължава да расте. Разраства се и палатковият лагер - дошли са нови палаткуващи от други части на страната, включително от София.

Полицаи охраняват протеста. През седмицата имаше заплахи, че днес гражданите ще нахлуят в общината, но до момента няма такива опити.  Протестиращите по традиция затвориха централното кръстовище пред сградата. По пътното платно те се отправиха към драматичния театър във Варна, където сега се открива предизборната кампания на ГЕРБ. Водач на варненската листа на партията е бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови