Полицията "изчисти" Ботевград от проститутки

13 януари 2013 в 10:57 3072 3

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Десет проститутки бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Сводничество и склоняване към проституция”, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- София.

Акцията е проведена вчера служители на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР- София съвместно с колегите им от районно управление „Полиция”- Ботевград.  

Полицаите са действали в местността „Малините” в Ботевград, където открили десетте жрици на любовта, сред които и едно 17- годишно момиче. На непълнолетната е приложена спешна мярка "полицейска закрила" за 48 часа, която се осъществява в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата. За случая е уведомен отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане"- Ботевград. След изтичане на мярката девойката ще бъде настанена в кризисен център в Драгоман до навършване на пълнолетие.

Останалите девет жени са на възраст между 18 и 31 години, една от които от Враца, а останалите - от Ботевград. Полицаите установили, че те са били задържани няколко пъти за същото деяние. Те остават в ареста за срок до 24 часа.

В акцията са били санкционирани и двама от клиентите на проститутките. Единия от тях, 54-годишен по прякор „Перлата”, е глобен за шофиране без книжка. Вторият санкциониран е 20-годишен мъж, който шофирал автомобила си с неизправности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!