Полицаи дирят отвлечена тийнейджърка, тя - на разходка с гадже

14 февруари 2013 в 22:43 1326 0

Фалшивият сигнал е подаден на тел.112. Снимка: sxc.hu
Фалшивият сигнал е подаден на тел.112. Снимка: sxc.hu

Фалшив сигнал за отвличане на момиче вдигна на крак варненската полиция на 14 февруари. Полицаи от Албена и Каварна също издирваха изчезналата тийнейджърка.

В четвъртък сутринта на тел. 112 е получен сигнал от младеж, че ученичка от седми клас от варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно “Хонда”, управлявана от мъж с качулка.

Незабавно на сигнала се отзовава екип на Трето РУП, уведомени са всички служби и районни управления на варненската полиция и започва издирването на описания автомобил.

След среща с класния ръководител и съученици на момичето е изяснено, че сигналът е подаден от съученици на момичето.

При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обяснили, че съученичката им не е отвлечена, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите й, с които тя била в конфликт от предния ден.

Изяснило се, че момичето и две години по-голям неин приятел искали да се разходят до Каварна.

Въпреки че бързо станало ясно, че отвличане няма, издирването на двете деца продължило, тъй като родителите им не знаели те къде са.

По обед, минути преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежът са намерени на автогарата във Варна и отведени в полицейско управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови