Quantcast

Подкрепа от Берлин за студентите

Последна промяна на 29 октомври 2013 в 06:02 2252 4

Подкрепа от Берлин за студентската стачка
Подкрепа от Берлин за студентската стачка

Група български студенти в Берлин „окупира” Auditorium Maximum, най-голямата аула в главната сграда на Хумболтовия университет.

"Всъщност, истината е, че имахме късмет – оказа се, че в 16 часа няма никакви лекции там и залата е напълно свободна. Казвамe „късмет”, защото намеренията ни не бяха нито да пречим на останалите студенти в университета, нито да вдигаме шум в Германия", пише Георги Заяков, един от студентите, участвали в акцията.

Искахме да покажем солидарност към нашите приятели и познати, които в момента водят истинската битка на точното място, дежурейки из стаите на българските ВУЗ-ове, пише още той.

От снимките, които той ни изпрати, личи че студентите добре са се позабавлявали. Освен вече традиционното "Оставка",  в лозунгите си са включили и игри на думи, с леко нецензурен нюанс.

Малкият ни берлински хор обявява кратко и ясно, че може да сме емигрирали (времено) като местоживеене, но не сме емигрирали духовно и политически, обясняват още организаторите на акцията.

На нас ни пука за настоящето и бъдещето на нашите роднини, приятели и познати. Пука ни за обикновения българин, който от година на година обеднява поради ширещата се корупция и нежеланието за радикални структурни реформи от страна на политическия елит. Убедени сме, че това правителство не служи на българския народ и не желае българският народ да добрува. Затова, макар и отдалечени на 2000 километра от прозорците на оглушелия Орешарски, на екзактния Местан, на екзалтирания Сидеров и на бъдещия експредседател на ПЕС Станишев, ние настояваме за незабавната оставка на правителството и незабавното разпускане на загубилото легитимност 42-ро Народно събрание. Не утре, а още днес!

В заключение, желаем да напомним на българските управляващи, че щом са загубили съвестта си, то ние, активните български граждани, ще поемем нейната роля и докато има достойни и свободни българи, няма да се намери кътче на този свят, в което да намерят покой.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2013 в 22:47

"Za tqh", заради теб и тебеподобните с ограничено мислене български идиоти аз лично никога няма да се върна в България. И да, трудили сме се, за да ни се отдаде възможността да постигнем нещо, което в България е невъзможно именно поради наличието на точно такива неблагодарни п(ра)сета като теб! Ако така гледаш на нас, тези искрено подкрепящи тази СВЯТА кауза, защото тя наистина успя да се превърне в свята, именно отърването от това "правителство" като "изоставили страната", мога с чисто сърце да ти пожелая да продължаваш да си тъпчеш в българската мизерия и нещета. :)

29.10 2013 в 20:07

Za tqh., платен комунистически коментаторе, за какво да идваме обратно? За да работим съвестно и да те издържаме теб ли, мързеливецо?

29.10 2013 в 11:54

За тях ще пишат, Какви са тези , изоставили страната , а се бъркат в политиката .
Като толкова милеят, да дойдат тук.

29.10 2013 в 10:40

Чакай сега да помислим как да ги дискредитираме.

Първоначално беше че останалите в България са тъпи и чалгари и добрите ни умове са само в чужбина...

А сега за тези какво да измислим?

Дайте идеи някак да го изкараме, че онова дебело кюфте от сдружение 32ри Октомври, което много иска да учи и 8те му последователя са истинските демократи, а тези само пречат.