Студентите: Няма утре, има само днес. България, направù своя избор!

Александра Маркарян 27 октомври 2013 в 15:10 5262 32

Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов
Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов

"Няма утре. има само днес. 50 000 души през юни месец вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор." Това заяви Константин Голев на пресконференцията на студентите, окупирали Софийския университет.

Студентите призоваха всички да излязат на протест тази вечер от 18 ч. Сборният пункт е Ректората.

Студентите излязоха на входа откъм вътрешния двор на Ректората и бяха посрещнати от бурните аплодисменти на събралото се множество.

"Ние знаехме, че ще има провокация. Бяхме предупредени от предишни окупатори. Това, което се случи, беше изумително. Тук шайка хулигани беше ръководена от член на българското Народно събрание, а полицията се забави и не си свърши работата. Затвори си очите.

Рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда по един или друг начин. Тази сграда е символ на една идеална цел, не политическа. Тя беше атакувана по най-мерзък начин. Отговорът е само един - призоваваме нашите родители, учители, съседи, целия народ на страната да излезе и да ни подкрепи, защото не сме свръхчовеци и не можем да държим един от малкото останали чисти символи на тази страна далеч от все по-рафинираните опити за провокации. Да дойдат в 18 ч на паметника да заявят волята си за живеят в свободна държава.

Няма утре. Има само днес. 50 000 души през юни месец вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор.

 


Live streaming video by Ustream
 

 
Broadcasting live with Ustream

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!