По-ниски сметки за парно в София с 19%

Нели Чолашка 18 март 2013 в 18:12 1054 0

Топлофикация-София. Снимка: БГНЕС
Топлофикация-София. Снимка: БГНЕС

Сметките за парно в София за февруари са средно с 19% по-ниски спрямо януари, съобщиха от "Топлофикация-София".

С такъв процент е по-малко потреблението през най-краткия месец на годината, уточниха оттам. причината била по-топлото време през февруари - +2.8 градуса срещу +0.9 градуса за януари. 

По данните на изчислителния център на "Топлофикация-София"  98% от клиентите имат намаление на сметките средно с 19%, като при близо 38% от абонатите то е между 20 и 50%. 

При 1.7% обаче има увеличение на потреблението и те ще получат по-високи сметка за февруари спрямо януари, предупредиха от дружеството.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на общинската фирма да направи междинно отчитане на топломерите на всички свои клиенти, което се прави този месец. Вероятно ще се отрази на сметките, които клиентите на "Топлофикация-София" ще получат следващия месец.

До края на март дружеството трябва да е готово с нови правила за сметките на клиентите, които предвиждат да не се плащат лихви върху прогнозните сметки за парно, които не са платени на време и възможност за разсрочено плащане на стари дългове също без лихва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!