Фандъкова: Заводът за боклук ще свали цената на парното

Последна промяна на 04 март 2013 в 11:08 1451 4

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

Когато "Топлофикация-София" започне да използва RDF гориво от завода за боклук в София, ще намали разходите си за газ и това ще позволи намаляване на цената за клиентите.

Тя напомни, че Брюксел вече е одобрил финансирането в следващия програмен период на този проект.

Това обяви в интервю за БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Но това са мерки в дългосрочен план, призна тя (заводът за боклук ще започне да работи най-рано от 2015 г.).

"В момента е важно дружеството да работи добре с клиентите. Това е нещо, което не забелязвам последните години и това е основната ми критика към работата на "Топлофикация", уточни Фандъкова.

Кметът напомни, че фирмата беше прехвърлена от държавата изцяло на общината преди повече от две години и тогава вече беше натрупала дълг от над 1/2 млрд. лв.

Относно несъбираемите вземания от 60-90 млн. лв. под формата на неплатени сметки за парно Фандъкова обяви, че отговорност за тях носи ръководството, което е управлявало преди три години и не ги е потърсило.

Тя напомни, че по закон вземанията с давност над 3 години са несъбираеми.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2013 в 13:12

Фандъкова - е хайде де! Този завод откога го чакаме?

04.03 2013 в 13:11

Не е вярно.

По-скоро искам да ударя с един чук всички тиквеници, които позволиха отказването от услуга поединично... Иначе парното си е супер прилична услуга.

04.03 2013 в 12:10

Проблема не е в цената ами в ценообразуването - докато не влезне там прокурор ще е съшия та**к

04.03 2013 в 11:13

Абе, софиянци.... Няма ли да я закривате вече тази ваша глупава топлофикация??? излиза прекалено скъпо - най-вече на вас, разбира се...

А заводите за боклук са най-ПРЕКРАСНАТА ИДЕЯ!!!!!!!!!!!

Един куп открити сметища, пръснати из цяла България, нон-стоп горят и замърсяват, при това отделяйки огромно количество ЦЕННИ КАЛОРИИ в атмосферата, с които София може да се отопли - БЕЗПЛАТНО и ЧИСТО!

Айде мислете там горе... Мислете, щото малко ви остана иначе да ни плямпате от телевизора!!!