Без лихви за неплатени прогнозни суми за парно в София

Последна промяна на 21 февруари 2013 в 11:22 917 3

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

Няма да се начисляват лихви върху неплатени прогнозни сметки за парно в София. Около това решение са се обединили кметът на София Йорднака Фандъкова и всички партии в Столичния общински съвет (СОС).

Предстои това да бъде гласувано от общинския съвет.

Освен от високите сметки за парно тази зима абонатите масово се оплакват, че понякога плащат повече заради некоректни съседи, а ако не платят, се начисляват лихви. После обаче "Топлофикация-София" не връща надплатеното с лихва.

Фандъкова се обяви за поетапно отпадане на прогнозните сметки за парно и много по-високи санкции при сгрешени сметки. Сега максималният размер на глобата е 500 лева.

Преди дни Фандъкова поиска от топлинното дружество, което е 100% собственост на общината, да направи междинно отчитане за всички абонати до края на март, което да покаже реалното потребление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2013 в 11:52

само да не е партенка това с лихвите.Че то на Боко тиквата изобщо не можеда мму се верва.Аре гласувайте го или маршшшшшшшшшшшшшш

21.02 2013 в 11:51

Фандъкова премахвване на сградната инсталация.как са го направили във Сливен

21.02 2013 в 11:50

Не вярвам Топлофикация да обеднее точно от това решение. Трябва нов модел за управление на дружеството, защото досега се видя, че не върви на добре и то за сметка на гражданите.