Quantcast

Плевнелиев: Отново е нужно граждани и управници "едно да желаят"

Последна промяна на 22 септември 2013 в 14:55 1757 9

Росен Плевнелиев и Пламен Орешарски на Деня на София. Снимка: Сергей Антонов

В дни като днешния повече от всякога осъзнаваме значението на националното обединение, на общата ни воля да живеем в преуспяваща България, в която гласът на народа се чува ясно и отчетливо, в която гражданите и управниците „еднакво да мислят и едно да желаят“.

Това се казва в обръщението на президента Росен Плвенелиев към българите по случай Деня на независимостта, разпространено от пресцентъра му.

Плевнелиев няма да присъства на честванията във Велико Търново, защото ще е в Ню Йорк за участие в 68-та сесия на Общото събрание на ООН. 

"Преди 105 години в тържествената атмосфера на древния храм „Свети 40 мъченици” в старопрестолното Велико Търново княз Фердинанд прочете манифеста, с който бе обявена дългоочакваната независимост на България. И сега в паметта ни ехтят думите му:

„Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска.”

Нека помним събитията от паметния 22 септември 1908 г. – тази демонстрация на куража и волята на поколение българи, което успява, само тридесет години след Освобождението, да изгради държавност и институции, да възстанови икономически и стопански страната, да демонстрира зряло национално самосъзнание и самочувствие", пише още в обръщението на президента.

 По думите му важните уроци на историята са, че успяваме, единствено когато сме сплотени и единни. 

 Нека пренесем през времето възторга на нашите деди и да повторим техния възглас: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“, апелира Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2013 в 05:56

Защо се правите,че не знаете за това споразумение (Планът Заговор)( httpwww.youtube.comwatchv=BGpTrDEqQRs) Защо се правите,че не знаете какво значи това?Не се ли сещате,че комунистите останаха на власт за да се изпълни този план.Докато националните предатели изпълняват този план,разбира се,че в тяхна полза ще се фалшифицират избори и ще има измислени партии,опозиция,подчинени медии,клевети , лъжи и убийства.Какво значи тук някаква си Франция, докато тия тук служат на интересите на световна сила на която и Франция е подопечна.Такива днес не може никой да ги помръдне, докато ги държат на власт душманите ни.Ако някой започне да им пречи, те сами казаха,че ще го изгонят с помощта на НАТО.Може би само разобличаване и проглеждане в истината ще ни спаси,а това може да го направи интелигенцията,църквата и Левски.

23.09 2013 в 00:17

Хахаха, "президента" Чехлю щял да бъде на Деня на Независимостта в Ню Йорк на инструктаж и обсъждане схемите за ограбване на страната заедно с Прокопи Сингапурски. Е нема как пиарките да му дигнат авторитета. Не става.

22.09 2013 в 21:14

Плевнелиев не прилича на досегашните ни президенти от тъй наречения преход. Всички те имаха своите недостатъци, но не бяха луни, които да светят с отразената слънчева светлина=

22.09 2013 в 21:12

Плевнелиев сигурно пак е изпълнявал указанията на "лейтенанта" Бойко, нали е кукла на конци горкия!

22.09 2013 в 20:02

Плевнелиев трябваше да е тук за празника. Това говори доколко той милее за независимостта на България днес.

22.09 2013 в 19:29

Плевньооо млъкни, че дразнишшш! Колкото и мили думички да четеш по поръчка песента ти е изпята!

22.09 2013 в 19:08

Нужно е, но няма да стане. И кой луд е казал на Плевнелиев, че се чува нашият глас ???? Ако се чуваше България щеше да е много добре.

22.09 2013 в 16:00

Нужно е,да.И ние желаем по некой и друг милион по схемите с Прокопи Сингапурски..

22.09 2013 в 15:00

Нужно е на всеки шут у г.за.