Варненци ще протестират пред общината на 22 септември

Симона Костадинова 19 септември 2013 в 16:40 2482 1

Протест срещу правителството на Орешарски Снимки: Сергей Антонов
Протест срещу правителството на Орешарски Снимки: Сергей Антонов

Граждани от Варна също се присъединиха към Глобалния протест за оставка на кабинета „Орешарски“ и нови избори. Те ще протестират на 22 септември- деня на Българската независимост, като се съберат в 18:00 часа пред Община в града.

Събитието е обявено във Фейсбук и е координирано от фейсбук групата „Варна казва:“, съобщи сайтът NOрешарски.

В морската столица са разпространени и листовки, в които са посочени мотивите за протеста. Според тях Тройна коалиция е с двама министри и министър-председател, които са доказали, че работят против интересите на България и на варненци.

„Правителството ощетява града като се отказа от финансиране на магистрали „Хемус“ и „Черно море“ с пари по европейски програми, с което поставя под въпрос икономическото развитие на цяла Северна България“, пише още в листовките.

Според текста, умишлено се бави изпълнението на ключови европейски проекти, по които Варна е бенефициент, а чрез проекта „Южен поток“ ще бъдат нанесени непоправими щети на южните квартали и местността „Паша дере“.

Варненци призовават всички, които милеят за своя град и родина България, заедно с българите в останалите градове и държави, да излязат и да извоюват независимостта на България от престъпните олигархични интереси на управляващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!