Отрова и разстрел на кучета настървиха кв. „Сухата река“ (Видео)

18 април 2012 в 23:09 8974 7

Петото намерено в
Петото намерено в "Сухата река" отровено куче в последните опити да бъде спасено в клиника. Снимка: Фейсбук
Отрова и разстрел за бездомните кучета настървиха жителите на столичния кв. „Сухата река“ и ги разделиха на две враждуващи групи. За избиванията на животни сигнализираха във Фейсбук шокирани свидетели на бавната смърт на отровените кучета. Разстрелът пък според свидетели е извършван не от случаен човек, а от актьора Иван Ласкин, и то от терасата на личното му жилище. OFFNews.bg се опита да се свърже с Ласкин, но телефонът му беше изключен цяла вечер. Според мнения на потребители на социалната мрежа актьорът не за първи път се изявява по краен начин.
„Мили хора, Иван Ласкин живее в нашия квартал. Не живее от скоро, нито от много отдавна. Но откакто е тук, наистина се е взел много на сериозно. Преди около седмица едно момче от квартала - Любо се казва, се разхождаше с една подписка, инициира именно от Ласкин, и събираше подписи за премахването на циганските къщи зад блока му. Изобщо няма да се учудя, че както иска да разкара циганите, иска да прочисти квартала и от кучетата (доста често около блока има кученца, които лаят по колите, но до сега на никой не са посегнали). Предложете какво да направим срещу този самозабравил се егоист, и да действаме, докато не е прекалено късно.“
Това е призивът, който една от най-възмутените жителки на „Сухата река“ разпространява из Фейсбук. В групите „Заедно срещу насилието над животните!!!“ и „ПОМОЩ ЗА ЖИВОТИНКИ В БЕДА“ снимката на едно от мъчещите се кучета, което малко по-късно също е издъхнало, предизвика десетки споделяния и коментари. Въпросното куче е петото от намерените в столичния квартал за един ден. Заради необузданата ситуация с уличните кучета любителите на четириногите се канят за протест този петък пред Министерски съвет в 13 ч. Протестът ще е мирен, но последната идея е да се иска оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който според защитниците на животни трябва да поеме отговорността за излизащото от контрол положение. Заедно със снимката на издъхващото куче започна да се разпространява и клипче от тази зима, на което се вижда как глутница кучета напада момиче и то се отървава само с уплах, благодарение на случайно стоящ наблизо мъж с лопата за сняг:
  В същото време се множат и групите във Фейсбук, подтикващи към избиване на уличните животни. Част от потребителите не само подкрепят „каузата“, но дори си признават, че са „спонсорирали“ с отрова съмишлениците си. Също така се разменят съвети за най-ефективно избиване, като един от противниците на уличните кучета например дава своята „златна рецепта“: обилно напояване на хляб с антифриз.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови