Отмениха бедственото положение в Златоград

Юлиан Христов 06 февруари 2012 в 12:18 1090 0

Прогнозата за времето
Прогнозата за времето

Бедственото положение в община Златоград е отменено, съобщи за OFFNews.bg кметът Мирослав Янчев. Няма пострадали жители, като основно са причинени материални щети. Назначена е комисия, която прави оглед по всички квартали и пострадали домакинства и след като бъде направена оценка ще се пристъпи към обезщетения.

Всички пътища в общината за момента са проходими, а почистващите машини продължават да работят.

Към момента остава сериозен проблемът с водоснабдяването на някои селища в общината. Заради покачването на нивото на река Върбица са откъснати четири кладенеца, които подават вода за Златоград. „Трудно е да се прецени какви са щетите, защото има покачване на нивото, което не дава възможност да преценим това“, каза кметът. Той уточни, че към момента водоснабдяването е възстановено частично, но към момента има въведен режим на водата, който вероятно до следобедните часове ще бъде отменен.

Златоград се намира в подножието на две язовирни стени, но към момента няма опасност от скъсване на някоя от тях. С покачването на нивото на река Върбица язовир Златоград е бил на осем метра под приливната кота. Създаден е план за евакуация и защита на населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews