Откраднаха 15 автомобила с работещ двигател само за три дни

Юлиан Христов 03 февруари 2012 в 16:13 1486 0

 Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Общо 15 са откраднатите автомобили от началото на месеца в София, след като са били оставени със запален двигател и отключени врати. Това разказва пред БНР Димитър Машов, началник на Сектора за борба с кражбите на автомобили в СДВР.

Само за последното денонощие трима души са се разделили с колите си по този начин. От полицията апелират хората да не оставят автомобилите си със запалени двигатели и отключени, докато пазаруват. Най-често такива коли отиват за авточасти в моргите, разказа Машов:

„Оставят ги на разни РЕП-ове, спирки, при затваряне на гаражните врати, след като изкарат автомобила, докато влезнат да си затворят гаража, и хората остават без автомобили. Нашата практика показва, че не винаги са скъпи автомобили. Всеки автомобил може да стане жертва на това нещо и всеки гражданин. На автокрадеца са нужни не повече от 10 секунди. Отваря вратата, качва се и потегля“, каза Машов.

На 31 януари, само в рамките на деня, полицаи бяха принудени да охраняват шест автомобила, които открили изоставени със запален двигател от собствениците им. От полицията допълват, че въпреки предупрежденията, практиката хората да оставят автомобилите си без надзор с работещи двигатели и отключени врати остава. Най-често става въпрос за оставени без надзор автомобили, докато собствениците им заключват гаражната врата. Най-фрапиращи са случаите, при които шофьорите оставят колите си включени, за да отскочат до магазина.

Една от жертвите на хита в автомобилните кражби стана Илиана Раева. Черният мерцедес ML 280 CD с номер 1963 бил оставен с работещ двигател пред зоомагазин в столичния квартал Драгалевци. Крадците се възползвали, че ключът е на таблото и потеглили с всъдехода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!