Отмъкнаха четири автомобила с работещ двигател

Юлиан Христов 31 януари 2012 в 11:49 1706 0

 Сергей Антонов
Сергей Антонов

Четири леки коли, оставени от собствениците с работещ двигател, са били откраднати вчера в София. В други шест случая полицаи открили безнадзорно оставени автомобили с включени двигатели, като се наложило да ги охраняват, докато собствениците им пазарували, съобщиха от МВР.

При единия от случаите собственик на „Ауди А5” се разделил с колата си, докато затварял гаража си. Инцидентът на ул. „Каймакчалан” станал в рамките на десет минути – между 8.30 ч и 8.40 ч. По идентичен начин била открадната „Мазда 5” от ул. „Детелина” в кв. „Филиповци”. Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето и отишъл да заключи гаражната клетка. Връщайки се обратно, установил, че колата я няма.

Друг разсеян собственик останал без луксозния си автомобил „Мерцедес CL 55 AMG”. Снощи мъжът паркирал колата близо до бензиностанция на кръстовището на булевардите „Никола Габровски” и „Г.М. Димитров” и тръгнал да си купи цигари. Вървейки към бензиностанцията, видял собствената си кола да го задминава, шофирана от непознат. Кражбата била извършена в рамките на две минути. По подобен начин бил откраднат джип „Мерцедес ML 280 CD” пред зоомагазин в кв. „Драгалевци”. Пътуващите във возилото влезли да пазаруват и когато след минути се върнали, установили липсата му.

Столичните полицаи предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни и да не оставят без надзор автомобилите си с включен двигател дори за минута. Нека не рискуват, въпреки крайно ниските температури навън. Крадците разчитат на проявената небрежност и се възползват от ситуацията, съветват от МВР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!