Орешарски назначи щерката на Нора Ананиева за зам.-шеф на Агенцията за детето

Александра Маркарян 05 август 2013 в 10:36 17137 24

Ана Ананиева
Ана Ананиева

Дъщерята на Нора Ананиева - Ана Ананиева, става зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето. Заповедта за назначаването ù на премиера Пламен Орешарски е от 2 август.

Нора Ананиева е вицепремиер в двете правителства на Андрей Луканов (1990). Тя е и едно от лицата във висшето ръководство на комунистическата партия - през 1990 г. е член на Висшия съвет, а от 1991 - на Изпълнителното бюро. Тя е председател на парламентарната група на БСП през 1990-1994 г. и зам.-председател на Народното събрание през 1994-1997 г.

Дъщеря ù Ана Ананиева е завършила право в Югозападния университет. Член е на Софийската адвокатска колегия.

Работила е като адвокат, главен експерт в Комисията за борба с корупцията в 41-то Народно събрание. Била е експерт в политическия кабинет на министър-председателя Сергей Станишев и в Държавната комисия по хазарт, пише в биографичната справка, публикувана на сайта на Агенцията.

Ана Ананиева бе кандидат за депутат от "Коалиция за България" на последните парламентарни избори. Тя бе №11 в листата в 24 МИР в София.

Ананиева е назначена за заместник на Ева Жечева, която бе върната на председателския пост от правителството на Орешарски, след като е била уволнена през 2002 г. за злоупотреби. За да получи отново председателския пост, от него бе отстранен Калин Каменов. Той определи уволнението си като политическо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!