Нов протест за Гери в петък

18 юни 2013 в 16:33 5339 0

Протест в защита на Гергана Червенкова.  Снимка: Сергей Антонов
Протест в защита на Гергана Червенкова. Снимка: Сергей Антонов

В петък (21-ви юни) от 8:00 ч. ще има нов протест пред Съдебната палата в подкрепа на Гергана Червенкова. Той е организиран от съпруга й Димитър.

Протестът е организиран във фейсбук страницата, създадена в подкрепа на Гергана, към която са се присъединили повече от 3 300 души. За събитието в петък приятелите на Гери обмислят да се появят с еднакви тениски с лика й  и лозунги върху тях.

Съпругът на Гергана Червенкова е създал и петиция, против екстрадирането й, където са се подписали над 1 800 души. Пред OFFNews той призна, че няма представа колко души реално ще дойдат да подкрепят Гери на протеста, защото все пак е работен ден.

Датата на протестa не е избрана случайно - за този ден е насрочено новото съдебното заседание, което трябва да реши дали България да позволи екстрадиране на българката. У нас срещу Гери няма повдигнати обвинения и разследване, а в САЩ я грози максимална присъда от 68 години зад решетките.

По случая пред българската страна американските власти са изпратили единствено 4 декларации, в които агенти на ДЕА уверяват, че българката е виновна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови