Българка продавала незаконно лекарства в САЩ

Вероника Шербанова 30 ноември 2012 в 14:21 2624 0

Лекарства
Лекарства

Българка в САЩ е разследвана за незаконно онлайн предписване на лекарства, съобщиха американски медии.

Гергана Червенкова е била част от група, която в рамките на около две години извършили нелегални операции за над 13 милиона долара.

Престъпната група се състояла от десет души. Смята се, че лидери са Лена Лашър и Питър Ричио – управители на верига аптеки. В групата участвали още трима лекари и петима уеб администратори. Червенкова работела като онлайн оператор.

Участниците в групата предписвали незаконно болкоуспокояващи на пациенти, които нямали рецепта за тях. Клиентите им попълвали въпросник, който се препращал на лекарите. Те пък насочвали документа към определени аптеки и след това медикаментите се изпращали по пощата. Три от аптеките били собственост на Питър Ричио, като две се намирали в Пенсилвания, а една – в Ню Джърси.

Участвалите в групата са обвинени за търговия с наркотици, което се наказва със затвор от 3 до 10 години. Срещу двамата лидери и още няколко членове на групата са повдигнати обвинения за пране на пари, което предвижда наказание от до 20 години лишаване от свобода.

Всички членове на групата с изключение на Гергана Червенкова са задържани от полицията в четвъртък сутринта. За българката не се споменават повече подробности.

Полицаите са иззели и хард дисковете на компютрите на фармацевтичната верига, собственост на Ричио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови