Наводни се "Витошка" край новата метростанция

Юлиан Христов 24 септември 2012 в 08:00 4388 4

Наводнение на бул.
Наводнение на бул. "Витоша". Снимка: OFFNews.bg

Пробит маркуч вече втори ден наводнява част от ремонтирания бул. "Витоша" при новата метростанция. Водата се излива точно пред входа на жилищна кооперация и денонощен магазин и се оттича няколко метра встрани от тях.

Образувалата се локва обаче видимо не прави впечатление на пешеходците.

Според продавача от нощната смяна в магазина, течът ще спре около 8.30 часа. Маркучът бил част от системата за капково напояване, изградена с ремонта на пешеходната зона при метростанцията. Течът е от неделя, но до момента никой не си е направил труда да уведоми за проблема.

Недоволна жена, жител в кооперацията, пред която е теча, коментира възмутена: "Добре дошли в обединена Европа", без да обясни дали някой от живущите в района е направил опит да алармира за проблема. 

Ремонтираната част от централния столичен булевард и метростанцията бяха открити на церемония в края на август от премиера Бойко Борисов в присъствието на председателя на еврокомисията Жозе Барозу. Метростанцията носи името "Европейски съюз", а участъкът от метрото беше довършен скоростно, за да съвпадне с посещението на Барозу. 

Първият дъжд вече донесе проблеми за новия метродиаметър. Метростанцията при НДК и подлезът към нея, както и станцията при бул. “Джеймс Баучер”, протекоха на 16 септември, само ден преди отбелязването на деня на София. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови