Над 200 пожара са потушени за денонощие

22 август 2013 в 10:43 1012 0

Пожарът над Локорско. Снимки: Тихомира Методиева - Тихича
Пожарът над Локорско. Снимки: Тихомира Методиева - Тихича

„Ликвидирани са 231 пожара като по-голямата част от пожарите в сухи треви – 160, както и в горски масиви, които се развиха на големи площи и бяха своевременно локализирани", обяви Тошко Бързилов, директор на оперативния дежурен център на пожарната.

Той напомни, че и днес остава висока опасността от пожари в страната заради жегата, сухата растителност и високите температури.

"За погасяване на пожарите бяха включени всички налични средства на пожарната, бяха привлечени и сили от Изпълнителната агенция по горите, Министерство на отбраната, доброволни формирования и сили и средства на общините”, допълни Бързилов.

При пожара, който възникна в района на село Искрец край Своге са участвали сили от София област – Годеч, Своге, Костинброд.

Пожарът е бил локализиран на площ от около 60 декара смесена площ и е било спряно разпространението му към населените места. При него изгоряха три постройки, които се намират в района на вилната зона на Искрец.

Пожарът в района на полигона на село Змейово, който беше в иглолистна гора, е бил локализиран на площ от около 200 декара и в момента се охранява.

Друг пожар, в района на село Еремия, област Кюстендил, е унищожил 50 декара овощни градини, 5 стопански паянтови постройки, сухи треви и храсти.

„Обстановката е нормална, на всички пожари има осигурено дежурство. Днес е създадена организация за обхождане на пожарите и доизгасяване на отделни огнища”, каза още Тошко Бързилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!