Михаил Константинов: Депутатите се подиграват с хората

Елица Мартинова 30 септември 2013 в 09:43 4715 8

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

„Това, което става в Народното събрание, е подигравка с избирателите. Окончателно отвращаваме хората от така наречената политика“.

Това заяви пред „Нова телевизия“ математикът Михаил Константинов. Според него драмата, която се разигра миналата седмица в парламента, показва ясно, че между политиците и гражданите има огромна пропаст.

Той отново изтъкна тезата си, че за да има правителство и парламентаризъм, лидерът на БСП Сергей Станишев и експремиерът Борисов трябва да загърбят егото си и да заработят заедно, поставяйки „Атака“ в изолация.

„Трябва да си забравят егото и да се опитат да скалъпят някакво смислено управление, колкото да изкараме зимата“, смята Константинов.

Социологът Кольо Колев също бе категоричен, че случващото се в Народното събрание е недопустимо. Според него обаче основният виновник за това е Бойко Борисов.

„Църкът на ГЕРБ е продължение на цирка от неговото управление. Бойко Борисов се прави на маймуна и така хората разбират, че и тях ги прави на маймуни“, коментира Колев.

Според експерта председателят на ГЕРБ се държи по този начин, за да си придаде важност и да внуши, че нещата зависят от него.

Социалният антрополог Васил Гарнизов подчерта, че парламентът функционира зле и го оприличи на болен, който се намира в реанимация.

„Въпросът е кое е лепилото на този кабинет – лепилото е мълчаливо, а тези, които са слепени, те си имат други задачи, а не да обясняват кой ги дърпа“, заяви Гарнизов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови