Манолова: Първанов да се заеме с президента, а не с кабинета

Елица Мартинова 24 септември 2013 в 08:37 1896 10

Мая Манолова. Снимка:БГНЕС
Мая Манолова. Снимка:БГНЕС

Да обърне критиките си към президента Плевнелиев, а не към кабинета „Орешарски“. Такъв съвет даде пред БНТ към червения си колега зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Тя бе категорична, че не вижда опасност или „драма“ в това, че Първанов организира дискусии. По думите й обществото има нужда от политически дебати и в инициативата на бившия лидер на левицата няма нищо обезпокояващо.

Манолова обаче подчерта, че не разбира „центъра на дебатите“, които се случват там. Според нея Първанов трябва да насочи критиките си към наследника си Росен Плевнелиев, вместо към правителството.

„Според мен самият Първанов щеше да спечели повече, ако беше концентрирал критиката си относно действията и бездействията си към сегашния президент, защото той (Първанов – бел. Ред.) е силен с това, че има два успешни мандата като президент“, заяви Манолова.

Тя изтъкна, че във времена на икономическа криза и на обществени вълнения левицата има нужда да бъде сплотена, а не да се разединява.

Червеното острие коментира още, че „неоснователните обвинения“ от улицата спомагат за обединяването на лявомислещите хора.

„Когато от улицата викат червени боклуци и неоснователно се отправят несъстоятелни обиди към левицата, няма как лявомислещите хора да не се сплотят около правителството и лидера“, каза Мая Манолова.

Тя коментира и вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, който трябва да влезе за разглеждане в пленарна зала тази седмица. Зам.-председателят на парламента заяви, че не се притеснява от гласуването, защото опозицията няма основание да поиска свалянето на правителството.

„Забелязвате ли този парадокс? Първият вот на недоверие ще бъде за една дейност в бъдеще време, за министерство, което още не е заработило и за 100 дни то няма как изобщо да започне да функционира, да има резултати“, смята Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews